Sony Ericsson, al patrulea mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, a avertizat miercuri ca profitul sau ar putea scadea in primul trimestru cu peste 50%, ca urmare a reducerii cererii de pe piata, determinata de incetinirea cresterii economice, potrivit Financial Times.
Vanzarile la mobilele Ericsson vor scadea, in primul trimestru al acestui an, din cauza cresterii lente a achizitiilor facute la telefoanele cu preturi mari si mijlocii de pe piata europeana.

Compania a evidentiat faptul ca utilizatorii europeni cumpara, in prezent, mai putine telefoane mobile pentru a le inlocui pe cele vechi, decat se anticipase.

Totodata, vanzarile componentelor ce apartin telefoanelor mobile cu preturi medii pot afecta, in aceasta perioada, cresterea vanzarilor la mobilele Ericsson, declara surse oficiale ale companiei.

Raportul primului trimestru anual estimeaza o cifra de circa 22 de milioane de telefoane vandute, un numar mic, comparativ cu nivelul vanzarilor din primul trimestru al anului 2007.

Profitul obtinut din taxe va scadea, de la 362 de milioane de euro, cat se inregistra in ultimul trimestru al anului trecut, la 150 - 200 de milioane de euro, editeaza International Herald Tribune.

Totusi, se asteapta ca vanzarile sa ramana stabile, in urmatoarele trei luni, in comparatie cu aceeasi perioada din 2007, enunta oficiali ai companiei.

Sony Ericsson va face ca extinderea companiei in tari dezvoltate precum India si China sa devina o prioritate pentru cresterea profitului companiei. De asemenea, presedintele companiei urmareste sa intensifice actiunile de infiltrare pe piata americana, unde brandul Ericsson nu este atat de popular, potrivit Financial Times.

“Piata telefoniei mobile se arata provocatoare. Acest lucru s-a vazut mai bine in sectoarele mari si mijlocii pe piata din Europa, unde Sony s-a dovedit mai puternic”, declara Dick Komiyama, presedintele companiei.

Ericsson s-a concentrat, in ultimul an, pe extinderea portofoliului sau si pe prezenta in noile piete, a adaugat acesta.

“Vom continua cu aceasta strategie, obiectivul nostru ramanand acela de a deveni numarul trei pe piata globala de telefoane mobile, pana in 2012”, spune Komiyama.

Acesta anunta ca efectele pozitive ale vanzarii de telefoane mobile vor fi vazute in a doua jumatate a anului, odata cu lansarea platformelor mobile.

Producatorii de telefoane mobile ar putea fi influentati negativ de procesul lent prin care trece economia, desi Nokia, cel mai mare producator de mobile din lume, ar putea fi afectat foarte putin de aceste schimbari pe pietele emergente, este de parere Richard Windsor, analist al Nomura.

LG, al doilea mare producator de telefoane din lume, nu ar putea fi afectat de aceste schimbari economice, mai ales pentru ca a preluat actiunile Motorola, care avea anumite probleme pe piata, adauga Windsor.

Sony Ericsson este detinut de compania suedeza Ericsson si de compania japoneza Sony Corp.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri