OTE, cel mai mare grup de telefonie din Grecia, compania-mama a Romtelecom si Cosmote, a afisat o crestere anuala cu 15,3% a profitului net din 2007, in conformitate cu obiectivele companiei, informeaza un comunicat al grupului elen.
Profitul net inregistrat de OTE in perioada celor 12 luni incheiata in 31 decembrie 2007 a fost de 662,6 milioane euro, comparativ cu suma de 574,6 milioane euro care a reprezentat castigul net al operatorului de telefonie din 2006.

In trimestrul al patrulea de anul trecut, profitul net al OTE a crescut, insa, cu 77,8% pana la 229,6 milioane euro, fata de trimestrul al patrulea din 2006, cand OTE a avut castiguri nete de 129,1 milioane euro.

Veniturile OTE din 2007 au fost de 6,319 miliarde euro, in crestere cu 7,3% fata de cele de 5,891 miliarde euro din 2006. Grupul elen de telefonie a avut venituri de 1,632 miliarde euro in trimestrul al patrulea din 2007, in crestere cu doar 2,7% comparativ cu trimestrul al patrulea din 2006, mai arata rezultatele financiare ale companiei.

"2007 a fost un an important pentru OTE", a spus directorul general al companiei elene, Panagis Vourloumis.

"Din punct de vedere operational, evolutia noastra a fost in conformitate cu obiectivele din planul nostru de afaceri. Astfel, activitatile de telefonie de pe piata greceasca s-au dovedit solide, in contextul accentuarii tendintei de a renunta la astfel de servicii, Cosmote si-a atins tinta de a avea 15 milioane de clienti cu doi ani mai devreme fata de programare, iar oferta extinsa a RomTelecom i-a permis companiei sa faca fata competitiei acerbe", a explicat seful grupului OTE.

Directorul general al OTE a adaugat ca, din punct de vedere strategic, absorbtia companiei Germanos, cumparata la sfarsitul lui 2006, a consolidat reteaua de distributie de pe majoritatea pietelor in care este prezent grupul OTE.

Integrarea completa a Cosmote, ca urmare a cumpararii unor pachete minoritare de actiuni, a creat pentru OTE o pozitie mult mai buna, ca sa castige de pe urma convergentei dintre activitatile de telefonie fixa, mobila si de activitati de trafic in banda larga, a mai precizat seful OTE.

Deutsche Telekom a anuntat in 17 martie ca a acceptat sa cumpere o participatie de 20% din cea mai mare companie de telefonie de Grecia, OTE, pentru 2,5 miliarde euro, participatia fiind detinuta de catre Marfin Investment Group (MIG), potrivit Reuters.

Agentia de evaluare financiara Moody's a plasat, tot in 17 martie, sub monitorizare cu perspectiva negativa ratingul 'Baa1' al OTE, intrucat sustinerea de care beneficiaza compania s-ar putea diminua, ca urmare a anuntului Deutsche Telekom, care vrea sa cumpere un pachet de control la OTE, informa un comunicat al Moody's.

In timpul revizuirii, Moody's va evalua daca posibila vanzare de catre guvernul grec a unei parti din detinerea sa de la OTE catre Deutsche Telekom, care ar prelua in acest mod controlul OTE, va avea impactul anticipat de Moody's asupra sustinerii companiei.
OTE, cu sediul la Atena, este principalul operator de telecomunicatii din Grecia si are o serie de investitii in regiunea sud-est europeana.

OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote, la care detine 90% din actiuni, care este lider pe piata din Grecia si are afaceri si pe piata romaneasca. OTE este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, la care detine 54% din actiuni.

OTE mai detine si alte afaceri de telefonie mobila in tarile din Balcani, printre care AMC din Albania, detinuta in proportie de 85% de Cosmote, compania bulgara Globul, unde Cosmote are pachetul integral de actiuni, si Cosmofon din Macedonia, la care detine 100% din actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri