Pe masura ce vor fi vandute mai multe chip-uri, pretul mediu pe unitate va continua sa scada, preconizeaza analistii ABI Research.

Costul chip-urilor este deja in scadere, deoarece producatorii se orienteaza catre serviciile mobile bazate pe locatie (LBS- location-based services), o piata care va ajunge la 8 miliarde de dolari pana in 2011, potrivit ultimelor studii realizate de Gartner.

„Dispozitivele mobile GPS vor avea un rol esential in cresterea pietei de chipuri GPS”, este de parere analistul companiei ABI Research, Jamie Moss. Este nevoie de chip-uri ieftine, deoarece telefoanele mobile sunt dispozitive cu marje mici de profit, mai considera analistul.

Citeste si:

Acesta estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, pretul unui chipset GPS va scadea pana la valoarea de 3,50 dolari pe unitate, permitand astfel adoptarea la scara larga a acestui tip de dispozitive.

Moss preconizeaza ca chip-urile GPS vor permite producatorilor sa integreze in dispozitivele portabile tehnologii ca Bluetooth, Wi-Fi, radio FM, iar acestea vor avea de asemenea si capabilitatile unui telefon mobil.

„Ca si in cazul tehnologiei Bluetooth, nu exista o cerere mare de tehnologie GPS integrata in telefoanele mobile, dar de vreme ce va fi disponibila, consumatorii o vo astepta si o vor folosi”, a adaugat Moss.