"La acest rezultat au contribuit evolutiile excelente, mult peste cresterea pietei, ale categoriilor de produse deja existente in portofoliu: accesorii si periferice, memorii flash, medii optice de stocare, dar si adaugarea unor noi game, precum monitoare si sisteme, camere video, baterii. Suportul pe care l-am oferit partenerilor nostri a dus la cresterea business-ului acestora in zonele unde activeaza si, implicit, la consolidarea cotelor de piata pentru produsele noastre", a declarat, Vlad Dumitru, directorul general al Combox Delivery.

Potrivit acestuia acoperirea niselor neglijate de ceilalti jucatori de pe piata a permis companiei mentinerea unui nivel de profitabilitate ridicat, in conditiile unei scaderi generale a marjelor in industria IT din cauza intetirii competitiei, presiunii foarte mari puse pe pret de catre marii retaileri si cresterii costurilor de productie in Asia.

Pentru anul 2008, Combox isi propune dublarea cifrei de afaceri, lucru confirmat de evolutia nivelului de vanzari pentru primele doua luni, comparativ cu perioada similara din 2007. Totodata, inceputul acestui an a adus semnarea unui contract de exclusivitate cu producatorul taiwanez de memorii Silicon Power si inceperea distributiei in Romania a produselor Citizen.

Citeste si:

"Ne vom canaliza eforturile catre intarirea pozitiei pe piata a marcii proprii, Serioux, ce a primit in ultimii doi ani un feed-back foarte bun din partea clientilor nostri. Produselor existente deja – accesorii IT, medii de stocare, MP3/MP4 playere li se vor adauga in 2008 altele: navigatoare GPS, camere video, calculatoare de birou", a adaugat, Anca Voicu, Channel Sales Manager.

Combox Delivery distribuie la nivel national o gama larga de produse IT prin 600+ reselleri, companii active din domeniul IT si prin lanturile de retail. Marci distribuite: Aiptek, Citizen, Grundig, HP, InfiniMax, LG, Miyako, Serioux, Silicon Power, VMARK, VMK, Zioncom.