Dell a anuntat ca industria de calculatoare personale se confrunta cu o criza a acumulatorilor pentru laptopuri, in parte din cauza unui incendiu recent ce a distrus sediul unui furnizor important, insa compania apeleaza la alti furnizori pentru a limita majorarea preturilor.
Dell, numarul doi mondial in productia de calculatoare dupa Hewlett-Packard (HP), a anuntat ca preturile la acumulatori au crescut din cauza crizei provocata in parte de incendiul ce a avut loc la fabrica LG Chem din orasul Ochang.

LG Chem este al doilea producator de acumulatori din Corea de Sud.

Incendiul a condus la o criza de acumulatori la nivel global ce ar putea afecta 40% din livrarile pentru al doilea trimestru ale Asustek Computer, numarul doi in productia de PC-uri din Taiwan, informeaza NewsIn, citand Reuters.

LG Chem concureaza in productia de acumulatori cu Samsung SDI si compania japoneza Sony.

Producatorul sud-corean estimeaza ca fabrica de la Ochang va reincepe productia in doua sau trei luni.

Analistul firmei Macquarie Securities, Daniel Chang, a precizat ca oferta de acumulatori pentru laptopuri in primul trimestru a fost deja redusa, incendiul determinand producatoriii de PC-uri sa achizitioneze de la alti producatori, precum Sony si Panasonic.

Vanzarile de laptopuri au reprezentat 30% din venitul Dell in trimestrul precedent, in timp ce aplicatiile si produsele periferice au reprezentat 17%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri