Companiile de media Time Warner si Comcast intentioneaza sa creeze un joint-venture cu Sprint Nextel si Clearwire, prin care sa furnizeze servicii wireless 4G, potrivit Wall Street Journal.
Companiile discuta un plan de a furniza fondurile necesare pentru formarea unei companii de servicii wireless, care sa fie operata de Sprint Nextel si Clearwire, declara, neoficial, surse ale Comcast si Time Warner.

Noul proiect se va folosi de investitiile si serviciile retelei ambelor companii, pentru a forma, cu ajutorul tehnologiei WiMax, un sistem wireless pentru Statele Unite.

Sprint si Clearwire au inceput sa lucreze impreuna, vara trecuta, in cadrul unui proiect destinat crearii unei retele de Internet nationala, valabila pentru Statele Unite, scrie silicon.com.

Desi cele doua companii au incheiat parteneriatul in luna noiembrie a anului trecut, acestea au continuat sa lucreze una cu cealalta, dand nastere, astfel, zvonului conform caruia Sprint ar fi dorit sa combine reteaua sa WiMax, cunoscuta cu numele de Xohm, cu reteaua companiei Clearwire.

Companiile incearca sa stranga, in prezent, suma de 3 miliarde de dolari (1,9 miliarde euro) pentru a crea aceasta alianta, editeaza Wall Street Journal.

Comcast va investi un miliard de dolari (641 milioane euro) in acest proiect, in timp ce Time Warner va sustine joint venture-ul cu 500 de milioane de dolari (320 milioane euro), relateaza Wall Street Journal.

De asemenea, Bright House Network, un operator de cablu mai putin cunoscut in SUA, va contribui la dezvoltarea retelei 4G cu 100 – 200 de milioane de dolari (64 – 128 milioane euro), iar Intel, unul din cei mai mari producatori de componente de computere, va investi un miliard de dolari (641 milioane euro).

Google este una din companiile care vor contribui, din punct de vedere material, la realizarea acestui proiect, arata Wall Street Journal.

Domeniul wireless este singurul loc in care operatorii de cablu nu au putut rivaliza, pana acum, insa companiile din industria de cablu au incercat, de-a lungul timpului, sa umple spatiile goale din aceasta zona, conform silicon.com.

Advance/Newhouse Communications, Comcast, Cox Communications si Time Warner au initiat, la sfarsitul anului 2005, un proiect care urmarea, in parteneriat cu Sprint Nextel, sa ofere servicii wireless.

Companiile au sperat ca vor putea integra mobilitate ofertelor facute consumatorilor si ca vor putea adauga mai multa valoare serviciilor de telefonie, televiziunilor si retelei de cablu.

Industria wireless se lupta sa construiasca urmatoarea generatie de retele Internet, in momentul de fata. Asa-numitele retele 4G vor permite utilizatorilor sa se conecteze la Internet printr-o multime de echipamente electronice.

AT&T si Verizon Wireless, care este detinut de Verizon Communications si Vodafone, planuiesc sa foloseasca o tehnologie numita LTE (Long Term Evolution) pentru retelele lor 4G. LTE a fost pozitionata, pe piata, ca o alternativa a tehnologiei WiMax, mai putin dezvoltata decat aceasta din urma, din punct de vedere tehnologic si inovator, potrivit silicon.com.

Conglomeratul media Time Warner este cea mai mare companie media din lume si detine, printre altele, revistele "Time", "People", "Sports Illustrated", "Fortune", studioul Warner Bros. Pictures si posturile de televiziune CNN, HBO si Cartoon Network.

Comcast este o companie de telecomunicatii care ofera servicii de televiziune, voce si Internet, fiind prima din Statele Unite intre companiile de cablu si a doua intre cele care furnizeaza Internet. Venitul anual inregistrat in 2007 a fost de 30,9 miliarde de dolari (19,8 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri