Motorola Inc a anuntat miercuri ca firma va fi impartita in doua entitati tranzactionate public, pentru a-si separa departamentul de telefone mobile - care a inregistrat pierderi - de restul afacerilor, anunt ce a apreciat actiunile companiei cu 10%, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Aceasta actiune, care vine intr-un moment in care producatorul de telefoane mobile se afla intr-o batalie impotriva investitorului activist Carl Icahn, va lua forma unei distributii neimpozitate catre actionarii Motorola, iar compania se asteapta ca acest proces sa fie finalizat in 2009.

Motorola a inregistrat pierderi pe piata producatorilor de telefoane mobile si acum este situata pe locul trei in lume. Cele doua entitati pe care vrea sa le separe sunt Mobile Devices (specializata pe productia de dispozitive mobile) si Broadband & Mobility Solutions (departamentul de solutii mobile si de banda larga).

Motorola considera ca formarea a doua companii ar imbunatati flexibilitatea, ar spori concentrarea managementului si ar oferi mai multe oportunitati de investitii precise pentru actionari.

Directorul executiv al Motorola, Greg Brown a declarat ca firma cauta, la nivel global, un nou director executiv pentru ramura de dispozitive mobile.

Aceasta miscare vine dupa anuntul companiei facut in ianuarie ca Motorola face o revizuire strategica a propriei afaceri care ar putea duce la separarea departamentului de accesorii.

Compania duce o lupta impotriva lui Ichan, al doilea actionar ca importanta. Icahn a propus o lista provizorie de 4 directori consiliului si va da Motorola in judecata pentru a o forta sa predea documente referitoare la afacerea sa de dispozitive mobile.

Motorola a anuntat vineri ca nu exista nici o certitudine ca separarea, care depinde de urmatoarele analize financiare, legale si ale taxelor, va avea loc.

Actiunile companiei s-au apreciat pana la 10,82 dolari/actiune, inainte de a-si stabiliza pretul la 10,32 dolari/actiune in predeschiderea sedintei, cu 5,7% mai mult fata de nivelul de inchidere de marti, de 9,76 dolari/actiune, inregistrat la New York.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri