Piata de servere pe platforma x86 a ajuns, ca volum, la un procent de peste 90 global, iar ca valoare ea reprezinta peste 50% din piata, potrivit system consultant Dell, Dan Bogdan.

"Piata IT s-a schimbat radical, iar piata de servere pe platforma x86 a ajuns la un procent de peste 90 global, si reprezinta, ca valoare, 50% din veniturile comercializarii acestor servere. Dorim sa ne implicam complet in aceste platforme, sa facem piata IT cat mai accesibila din punct de vedere al intretinerii, rularii si dezvoltarii HPC(High Performance Computing)", a declarat, citat de NewsIn, System Consultant Dell Romania, Dan Bogdan.

In general, se prevedere o crestere a pietei Enterprise (piata marilor utilizatori de solutii IT, n.r.) cu minim 50%, urmand directia din ultimii doi ani, cand s-a inregistrat o crestere de peste 60%.

"In domeniul HPC Academic (de educatie si cercetare, n.r.), ne dorim cat mai multe implementari. Este un lucru posibil, infrastructura exista, punem accent pe costuri cat mai reduse, in asa fel incat accesul pe piata sa fie cat mai facil, fara alterarea scopului final al solutiei.Tin sa mentionez ca accesul pe piata cat mai facil nu inseamna neaparat solutii ieftine. Cererea nu este foarte mare, dar odata cu dezvoltarea economica, inevitabil va aparea si nevoia de High Performance Computing", a adaugat Dan Bogdan.

Dell Inc.este o companie americana, specializata in creearea, dezvoltarea si comercializarea de software, hardware, periferice si solutii de implemetare tehnologica de performanta.Ocupa locul trei in industria de calculatoare, dupa Hewlett Packard si Acer Inc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri