Printre procesoarele din familia Phenom se numara unul ce dispune de trei "creiere electronice" (core).

AMD a anuntat ca modelul Phenom X3 este cu 30% mai performant fata de un procesor dual core ce functioneaza la aceeasi frecventa.

Compania si-a anuntat pentru prima data planurile de a produce Phenom X3 in 2007, precizand atunci ca poate construi un cip three-core prin montarea "creierelor" pe aceeasi placa de silicon.

AMD a inregistrat pe tot anul 2007 pierderi de 3,38 miliarde dolari, fata de o pierdere neta de 166 milioane dolari in 2006.
Procesoarele lansate saptamana aceasta tintesc piata de baza a PC-urilor, insa printre ele se numara si modelul de procesor high-end Phenom BlackEdition, cu ajutorul caruia amatorii de jocuri video isi pot imbunatati performantele calculatoarelor folosind procedeul de overclocking.

Citeste si:

"AMD se concentreaza pe piata de baza a PC-urilor si cred ca vor fi foarte competitivi in acest sector", a declarat analistul firmei Enderle Group, Rob Enderle.

AMD si-a imbunatatit productia pana acum in 2008, a declarat vicepresedintele diviziei de marketing a AMD, Patrick Moorhead, concentrandu-se pe producerea unor noi placi video ATI, companie ce a fost preluata de AMD.

Moorhead a declarat ca noile procesoare AMD sunt potrivite pentru aplicatiile de editare si multimedia, pentru vizionarea filmelor high-definition si pentru jocuri video.