“Estimam ca valoarea Curiero va ajunge in doi ani la 100 milioane de euro, iar un exit din companie se poate produce foarte usor intrucat sunt foarte multi investitori strategici interesati de jucatorii din curierat”, a declarat, pentru Wall-Street, Iulian Stanciu (foto), director general si actionar al companiei.

Negocierile pentru preluarea pachetului de 25% din actiunile Curiero au durat doar o luna si jumatate. “Nu am fost asistati de avocati, iar contabilii nostri au fost singurii consultanti financiari in cadrul tranzactiei”, a mai spus Iulian Stanciu.

In urma acestei tranzactii, actionarii Curiero sunt Asesoft Distributution si oamenii de afaceri Minea Bogdan, Coman George Cosmin si Stefan Cosmin Neagu, care detin fiecare cate 25% din companie.

“Marjele de profit inregistrate in curierat sunt duble fata de cele din distributia IT, unde acestea se indreapta catre zero”, a enuntat Stanciu.

Curiero a derulat in 2007 afaceri de 15 milioane euro si vizeaza pentru anul acesta o crestere de 70%, de pana la 25 milioane de euro si obtinerea unei marje de profit de 10-11%.

Citeste si:

Asesoft Distribution se va dezvolta pe zona de logistica prin preluarea unor afaceri complementare. “Vom incheia o alta tranzactie in urmatoarele 2-3 saptamani. Putem atrage foarte usor bani de la banci pe care sa-i folosim pentru preluarea de companii”, a precizat Iulian Stanciu.

De asemenea, grupul de firme Asesoft si-a exprimat intentia de a achizitiona un volum de actiuni reprezentand intre 20% si 30% din compania Siveco Romania.

Asesoft Distribution, companie locala de distributie IT parte a grupului Asesoft, si-a propus sa atinga anul acesta o cifra de afaceri de 135 mil. dolari (90,7 mil. euro), in crestere cu 30% fata de nivelul de 104 mil. dolari (76 mil. euro) raportat in 2007.