Compania canadiana Research In Motion (RIM), producatorul dispozitivelor BlackBerry a raportat venituri este asteptari, de 412,5 milioane de dolari (263,6 milioane euro), in primele doua luni ale anului in curs, potrivit BBC News.

Pana in luna martie a acestui an, RIM a obtinut cu Blackberry incasari de 263,6 milioane de euro, profit la care nu se astepta nimeni din companie, tinand cont de faptul ca, in aceeasi perioada a anului trecut, rezultatul obtinut a fost de doar 187,4 milioane de dolari (119,7 milioane euro), anunta BBC.

Analistii confirma ideea potrivit careia lansarea produsului iPhone al Apple a crescut popularitatea pe piata de smartphone.

Compania declara ca nu este preocupata de problemele de ordin economic din Statele Unite si estimeaza o crestere destul de mare a profitului, in urmatorul trimestru al anului.

“Ceea ce este impresionant este faptul ca oficialii companiei se ghideaza puternic dupa mediul macroeconomic existent la ora actuala”, a afirmat Peter Misek, Canaccord Adams.

De asemenea, un alt analist declara ca RIM ar putea constitui o dovada impotriva crizei economice din SUA.

“Oamenii pot cheltui mai putin pe masini sau in domeniul imobiliar, insa, se pare ca Blackberry este un element esential in viata lor”, a enuntat Duncan Stewart, Duncan Stewart Asset Management.

In luna februarie a acestui an, Vodafone a anuntat un parteneriat strategic cu Research In Motion (RIM) pentru dezvoltarea unor servicii adresate clientilor Vodafone care utilizeaza terminalele Blackberry, prin care va adauga platforma Blackberry in lista de preferate pentru ca, prin acord, cele doua comapnii sa se concentreze atat pe cresterea segmentului de business, cat si pe sporirea numarului de clienti care adopta sistemul de operare al celor de la RIM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si