Mai putini americani au fost victime ale fraudelor pe Internet in cursul anului trecut, insa sumele deturnate au atins in 2007 un nivel record, a anuntat Federal Bureau of Investigation (FBI), in raportul sau anual, citat de AFP.

Conform politiei federale, 239 milioane dolari (152 milioane euro) au fost deturnati online in 2007, fiind inregistrate 207.492 plangeri, fata de nivelul de 231.000 in 2006.

Suma totala a fraudelor online din 2007 reprezinta o crestere considerabila fata de anul precedent, cand fraudele s-au ridicat la 198 milioane dolari, informeaza AFP.

"Observam din ce in ce mai multe procedee ce promit castiguri mari si rapide, obtinute chiar de acasa, iar aceste lucruri inseamna ca nivelul fraudelor va creste", a declarat un reprezentant al FBI, John Hambrick.

"Insa sunt optimist ca oamenii vor incepe sa se obisnuiasca cu procedeele iar noi vom continua sa ii informam cu privire la riscurile informationale prezente", a adaugat acesta.

Principala metoda folosita pentru fraude este, conform agentului FBI, cea a spamului.

"Un infractor virtual mizeaza pe castiguri de sub 1% din toate mesajele spam pe care le trimite, insa acest lucru ii permite totusi sa castige bani rapid", a subliniat Hambrick.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Top 7 cele mai noi tipuri de fraude financiare