Mai putini americani au fost victime ale fraudelor pe Internet in cursul anului trecut, insa sumele deturnate au atins in 2007 un nivel record, a anuntat Federal Bureau of Investigation (FBI), in raportul sau anual, citat de AFP.
Conform politiei federale, 239 milioane dolari (152 milioane euro) au fost deturnati online in 2007, fiind inregistrate 207.492 plangeri, fata de nivelul de 231.000 in 2006.

Suma totala a fraudelor online din 2007 reprezinta o crestere considerabila fata de anul precedent, cand fraudele s-au ridicat la 198 milioane dolari, informeaza AFP.

"Observam din ce in ce mai multe procedee ce promit castiguri mari si rapide, obtinute chiar de acasa, iar aceste lucruri inseamna ca nivelul fraudelor va creste", a declarat un reprezentant al FBI, John Hambrick.

"Insa sunt optimist ca oamenii vor incepe sa se obisnuiasca cu procedeele iar noi vom continua sa ii informam cu privire la riscurile informationale prezente", a adaugat acesta.

Principala metoda folosita pentru fraude este, conform agentului FBI, cea a spamului.

"Un infractor virtual mizeaza pe castiguri de sub 1% din toate mesajele spam pe care le trimite, insa acest lucru ii permite totusi sa castige bani rapid", a subliniat Hambrick.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri