Yahoo Inc nu se opune unei afaceri cu Microsoft Corp, insa va transmite producatorului de software ca trebuie sa faca o oferta mai buna, a declarat duminica o sursa apropiata afacerii, citata de Reuters, informeaza NewsIn.
Intr-o scrisoare ce urmeaza sa fie trimisa consiliul de administratie al Yahoo ar urma, de asemenea, sa respinga sugestia Microsoft potrivit careia afacerile companiei sunt in declin, a mai spus sursa.

Aceasta este reactia Yahoo la termenul limita de trei saptamani impus de directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, intr-o scrisoare trimisa sambata, pentru ca Yahoo sa accepte oferta Microsoft de 31 dolari/actiune, in lichiditate si actiuni, in caz contrar oferta urmand a fi redusa.

"Este o tactica cu scopul precis de a determina managementul Yahoo sa inceapa imediat negocierile", a declarat un analist din cadrul Jeffries and Co, Youssef Squali, care estimeaza in continuare ca afacerea va fi incheiata la un pret de 31 dolari/actiune.

Yahoo a respins in februarie oferta facuta de Microsoft, pe motiv ca subevalueaza compania, si a anuntat ca este in cautarea unei alternative. Intre timp, s-au intensificat discutiile legate de o posibila alianta intre Yahoo si AOL, parte a grupului Time Warner Inc, a mai dezvaluit sursa, care nu a fost autorizata sa dea declaratii oficiale pe marginea acestui subiect.

Un reprezentant al AOL nu a putut fi contactat imediat pentru informatii, in timp ce purtatorul de cuvant al Yahoo a refuzat sa comenteze, arata Reuters.

Yahoo a mai purtat discutii cu News Corp, insa acestea au batut pasul pe loc in ultimul timp, a precizat sursa.

Actionarii Yahoo si analistii considera ca Yahoo are doua mari optiuni: sa gaseasca un aliat pentru a demonstra ca valoreaza mai mult ca jucator independent sau sa surprinda piata prin afisarea unor rezultate trimestriale puternice.

Analistii de pe Wall Street considera ca nu va fi nicio companie interesata sa fuzioneze cu Yahoo pentru a o salva de Microsoft si de oferta sa de preluare, evaluata in prezent la 42,2 miliarde dolari.

Conducerea Yahoo a prezentat saptamana trecuta actionarilor potentialul unor aliante cu Google Inc si AOL, ca parte din planul menit sa-i convinga pe investitorii institutionali ca afacerea poate prospera si fara Microsoft.

Un investitor a declarat ca firma sa a avut saptamana trecuta o intalnire cu managementul Yahoo si directorii au sustinut ca se afla in"discutii avansate" cu Google Inc si AOL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri