Participantii strainii la summitul NATO au crescut cu 15% traficul de voce in reteaua Cosmote

Participantii straini la summitul NATO de la Bucuresti, care au utilizat reteaua Cosmote pentru a comunica in roaming pe durata sederii lor in Romania, au contribuit la cresterea cu 15% a traficului de voce comparativ cu aceeasi perioada dintr-o saptamana obisnuita.

Potrivit operatorului de telefonie mobila, in perioada 2 – 4 aprilie, pe durata summitului, utilizatorii straini care au comunicat folosind reteaua Cosmote au adus cresteri de 15% ale traficului de voce, 14% ale traficului GPRS si de aproximativ 3% pentru mesajele scrise, comparativ cu aceeasi perioada dintr-o saptamana obisnuita.

"Pe durata summitului NATO, Cosmote a extins capacitatea retelei si a monitorizat cu atentie fluctuatiile de trafic din Bucuresti, pentru a putea asigura in permanenta servicii de telefonie mobila de calitate pentru toti utilizatorii. Prin urmare, reteaua Cosmote a functionat la parametri optimi si fara intreruperi in perioada 2-4 aprilie, oferind acces la servicii de calitate atat pentru clientii sai, cat si pentru vizitatori", potrivit reprezentantilor companiei.

Cosmote a implementat, in urma investitiilor semnificative alocate in ultimii doi ani, cea mai extinsa retea din Romania, oferind, in prezent, acoperire de calitate pentru peste 98% din populatie si peste 87% din teritoriu. Grupul Cosmote este prezent in cinci tari din Sud Estul Europei (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Macedonia).

Veniturile totale ale Cosmote au crescut in anul 2007 cu peste 255,5% comparativ cu anul precedent, ajungand la 155,6 milioane euro anul trecut fata de 43,8 milioane de euro in 2006. Operatorul de telefonie mobila a avut anul trecut pierderi totale de 118 milioane de euro si de 53,2 milioane de euro numai in ultimul trimestru din 2007, pe fondul investitiilor masive si al deprecierii monedei nationale. Cosmote a facut anul trecut investitii de peste 201 milioane de euro, cea mai mare pondere avand-o investitiile in infrastructura.

Principalii competitori ai Cosmote pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Vodafone si Zapp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri