CE creste protectia retelelor informatice si de telecomunicatii

Comisia Europeana pregateste o initiativa pentru a spori protectia in fata unor atacuri cibernetice vizand principalele infrastructuri informatice si de telecomunicatii din UE

"La inceputul anului 2009, voi prezenta un document in legatura cu protejarea infrastructurilor informatice critice. Acest document va urmari imbunatatirea pregatirii si capacitatii de raspuns (in fata unor astfel de atacuri - n.red.) la nivelul UE", a declarat Viviane Reding, comisarul insarcinat cu acest sector.

"Tehnologiile de informatii si comunicare (IT&C) au devenit sistemul nervos al societatii noastre", a explicat Reding, subliniind cat de mult depind activitatile de buna functionare a retelei de telecomunicatii sau a infrastructurilor informatice.

"O problema in sectorul IT&C afecteaza si alte sectoare: furnizarea de energie, serviciile financiare", a subliniat ea. "Interdependentele depasesc frontierele nationale, depasesc frontierele UE. Trebuie sa fim puternici pentru a ne apara colectiv", a adaugat ea.

Reding a precizat ca a implicat si statele membre in proiectul sau, prin mai multe consultari incepand de anul trecut. "Ne vom relua reuniunile in mai, pentru a stabili criteriile" de identificare a infrastructurilor critice in Europa.

Comisarul a amintit atacurile informatice ample carora le-a cazut victima Estonia anul trecut. "Nimeni nu poate impiedica si nu poate face fata singur unor astfel de atacuri. Exista nevoia si oportunitatea de a imbunatati coordonarea si colaborarea intre statele membre", a spus Reding.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri