Philips nu va mai produce televizoare in Statele Unite sau Canada, potrivit New York Times.
Televizoarele marca Philips vor fi vandute in continuare, insa noile televizoare vor fi produse sub licenta Funai Electric pentru urmatorii cinci ani. Philips a obtinut 125 de milioane de euro in urma intelegerii cu Funai.

Desi nu este foarte cunoscut pe piata din Statele Unite, Funai, cu sediul central in Tokyo, a inceput sa vanda produsele Emerson, Sylvania si Symphonic in America de Nord.

Decizia de a licentia brandul “permite companiei Philips sa fie foarte cunoscuta pe piata din America de Nord si sa nu-si riste potentialul profit”, a declarat Paul J. Zeven, director executiv al Philips, America de Nord.

In Statele Unite, compania se va axa pe productia de echipamente de iluminat si alte produse electronice, dupa cum sustine Zeven.

Funai se va ocupa de distribuirea produselor, de serviciile de marketing, de vanzari si alte servicii destinate consumatorilor pentru brandurile Philips si Magnavox, incepand cu 1 septembrie. Philips va continua sa creeze si sa confectioneze televizoare pe piata globala si va sustine piata Funai din Statele Unite.

Piata LCD-urilor Philips in Statele Unite a inceput sa scada. Daca, initial, compania era numarul unu intre brandurile producatoare de TV-uri LCD, in al patrulea trimestru din 2006, aceasta a decazut, ajungand pe locul sase, in 2007, detinand doar 6,6% din piata americana de televioare.

In 2007, Philips a vandut televizoare de 1,7 miliarde de dolari (1,07 miliarde euro) in America de Nord, relateaza New York Times.

De asemenea, pretul de pornire al unui televizor LCD de 42 de inci a scazut cu 26 de procente, de la 2.082 de dolari (1.321 euro), cu cat se vindea anul trecut, la 1.544 de dolari (980 euro).

Philips a intrat in grupul companiilor care si-au redus prezenta pe piata din Statele Unite. In 2003, compania franceza Thomson a vandut divizia RCA, care produce televioare, companiei chineze TCL. In plus, luna trecuta, Pioneer a anuntat ca nu va mai produce panelurile cu plasma, preferand sa le cumpere de la alte companii, conform New York Times.

In octombrie 2007, Philips a vandut o participatie in valoare de 2,2 miliarde dolari din LG Display, numarul doi la nivel mondial dupa Samsung Electronics in productia de LCD-uri, LG Display cautand un cumparator strategic care sa achizitioneze participatia companiei Philips.

Philips Romania a raportat o cifra de afaceri de 95 de milioane de euro pentru anul trecut, o crestere de 32% fata de anul precedent, pe divizii cresterile fiind de 300% pentru Healthcare, 25% pentru produsele electrocasnice si de 70% pentru electronice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri