Actualul director executiv al companiei AT&T, David Dorman, va deveni presedintele executiv al Motorola Inc., incepand cu luna viitoare, potrivit New York Times.

Dorman va prelua postul incepand cu data de 5 mai, dupa ce presedintele si actualul director executiv al companiei Motorola, Ed Zander, se va retrage, cu ocazia intalnirii anuale a companiei.

“David Dorman este alegerea ideala pentru a servi Motorola, in calitate de presedinte si sunt increzator in dezvoltarea companiei noastre si pe viitor, datorita experientei si abilitatilor sale de a conduce o firma din acest domeniu”, a declarat CEO-ul Motorola, Greg Brown.

Dorman a lucrat in telecomunicatii aproape treizeci de ani, impreuna cu companiile Sprint, Pacific Bell, SBC si Concert, un joint-venture global realizat intre AT&T si British Telecommunications.

Acesta a devenit presedinte al AT&T in decembrie 2000 si a ocupat functia de director executiv al companiei din 2002 si pana in noiembrie 2005, relateaza New York Times.

De asemenea, Dorman s-a alaturat board-ului companiei Motorola in 2006.

“Motorola are in echipa sa oameni minunati si foarte talentati, si am incredere in actiunile intreprinse pana acum de Greg Brown, de echipa manageriala si de intreg board-ul administrativ”, a sustinut David Dorman.

In momentul de fata, Dorman este managing director si consultant senior la Warburg Pincus & Co., si face parte din board-ul CVS Corp., Yum Brands Inc. si Georgia Tech Foundation.

Motorola a cunoscut, incepand cu a doua jumatate a anului 2006, o stagnare pe piata in ceea ce priveste progresul, mai ales din cauza strategiilor de marketing, a maririi preturilor la telefoane si a incapabilitatii de a trece de succesul inregistrat cu blockbuster-ul Razr, prin lansarea unui alt telefon.

Brown, care i-a luat locul lui Zander in ianuarie, a anuntat, luna trecuta, ca Motorola se va imparti in doua unitati operationale, pentru a forma, astfel, doua companii care sa reinfloreasca afacerea principala.

Motorola a inregistrat pierderi pe piata producatorilor de telefoane mobile si acum este situata pe locul trei in lume. Cele doua entitati pe care vrea sa le separe sunt Mobile Devices (specializata pe productia de dispozitive mobile) si Broadband & Mobility Solutions (departamentul de solutii mobile si de banda larga).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane ieftine: ce sa-ti cumperi cu banii ramasi dupa concediu