Yahoo Inc negociaza o fuziune cu AOL, divizia de internet a grupului Time Warner, si lanseaza un parteneriat cu concurentul Google, pentru a rezista presiunilor exercitate de Microsoft, care vrea sa cumpere compania la un pret considerat de aceasta subevaluat.
Yahoo si AOL, a treia si, respectiv, a patra companie de internet la nivel mondial, sunt aproape de incheierea unui acord de fuziune, scrie miercuri seara cotidianul Wall Street Journal, citand o sursa apropiata dosarului.

In replica, Wall Street Journal mentioneaza ca Microsoft se afla in negocieri cu gigantul media News Corp pentru lansarea unei oferte comune de preluare a Yahoo, insa discutiile nu au ajuns deocamdata la un rezultat, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

News Corp si Microsoft negociaza o oferta comuna pentru preluarea Yahoo

De cealalata parte, Microsoft Corp si News Corp se afla in discutii legate de inaintarea unei oferte comune pentru preluarea Yahoo Inc, ce ar include si portalul MySpace unei propuse tranzactii intre Microsoft si Yahoo, scrie cotidianul New York Times, informeaza NewsIn.

Microsoft a anuntat ca va recurge la o preluare ostila si ca ar putea reduce oferta actuala in termen de aproximativ trei saptamani, in cazul in care nu va ajunge la un acord cu Yahoo, compania de internet care considera ca are o valoare mai mare decat cea evaluata de oferta Microsoft, de 42 miliarde dolari.


"Situatia pare a fi foarte instabila", a declarat un analist din cadrul Sanford C. Bernstein, Jeffrey Lindsay, adaugand ca oferta inaintata de Microsoft pentru Yahoo a declansat un val de alte oferte. "Exista numeroase miscari de consolidare in piata, insa este greu de spus daca acestea vor avea succes", a mai spus Lindsay.

Negocierile cu News Corp, care a discutat anterior o colaborare cu Yahoo pentru a evita oferta Microsoft, au ajuns intr-un punct sensibil, potrivit New York Times. Cotidianul Wall Street Journal mentioneaza ca discutiile devenisera "serioase".

Negocierile cu Time Warner se indreapta spre un acord prin care divizia AOL, excluzand operatiunile de acces la internet prin retele de telefonie, va fi integrata intr-o companie mixta cu Yahoo, a declarat o sursa apropiata afacerii.

Yahoo ar primi din partea Time Warner plata in numerar in schimbul a 20% din noua companie mixta Yahoo-AOL, a mai mentionat sursa.

Microsoft, News Corp, Time Warner si Yahoo au refuzat sa ofere comentarii, potrivit presei straine.

Termenii acordului dintre Microsoft si News Corp nu au fost inca definitivati, scrie New York Times. News Corp va contribui probabil in cadrul parteneriatului cu numerar si prin divizia Fox Interactive Media, care detine MySpace, potrivit cotidianului american.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri