Ce este Bluetooth ?
Bluetooth permite conectarea dispozitivelor fara fir, pana acum, existand doua moduri de a conecta doua dispozitive impreuna - de exemplu telefonul mobil la calculator sau laptop - ori prin cablu sau infrarosu, Bluetooth fiind o a treia cale mult mai folositoare si, poate cel mai important, flexibila, de a conecta dispozitivele.

Avantajele tehnologiei Bluetooth

Un avantaj major este lipsa cablului, pentru ca lungimea cablului este restrictionata, ceea ce inseamna ca cele doua dispozitive trebuie sa fie din punct de vedere fizic apropiate.

De asemenea, ai nevoie de cabluri diferite pentru fiecare dispozitiv in parte, pentru ca un cablu pentru Nokia sigur nu va functiona la un Samsung sau uneori chiar la alt model Nokia, si intr-adevar un cablu de receptor nu poate actiona ca un cablu pentru laptop chiar daca este pentru acelasi telefon.

Tehnologia Infrarosu foloseste un protocol standard, insemnand ca cele mai multe dispozitive sunt compatibile dar tot esti limitat in mod relativ in a fi aproape de celalalt, principalul dezavantaj al infrarosului reprezentandu-l faptul ca intre cele doua dispozitive trebuie sa fie cale libera.

Bluetooth foloseste de asemenea un protocol standard, deci toate dispozitivele Bluetooth ar trebui sa functioneze intre ele pentru ca tehnologia fara fir - radio - inseamna ca dispozitivele nu au nevoie sa fie indreptate unul spre celalalt si chiar vor functiona pana la zece metri distanta.

Beneficiile Bluetooth

Tehnologia fara fir iti permite fara probleme sa-ti conectezi telefonul mobil la un sortiment de dispozitive incluzand receptoarele, laptop-urile si agendele personale fara grija cablurilor si mentinerea unei cai libere.

Asa cum Bluetooth este un standard global pentru conectarea fara fir, cele mai multe telefoane noi din viitor vor avea Bluetooth inclus, ca un rezultat, producatorii si furnizorii de serviciu din toata lumea s-au apucat deja sa produca aplicatii interesante de cand Bluetooth este reglat sa devina cea mai rapida tehnologie adoptata din istorie.

La ce ma ajuta Bluetooth ?

In primul rand inlesneste comunicarea intre, sa zicem, mobil si laptop, nemaifiind restrictionati de multele cabluri in care ne impiedicam, totodata prin Bluetooh avem posibilitatea de a trimite informatii intre doua terminale mobile, modalitate mult mai ieftina, decat cea reprezentata de serviciile MMS (multi-media service) ale operatorilor de telefonie mobila.

Un sunet de apel sau o imagine transmisa intre doua mobile prin Bluetooh nu costa nimic, pe cand un mesaj MMS costa aproximativ douazeci de centi - putin, dar parca mai practic este sa faci schimb de informatii cu prietenii gratuit, in acest caz, singura restrictie fiind reprezentata de distanta, pentru ca nu poti trimite informatii prin Bluetooth la o distanta mai mare de zece metri.

Viitorul

In viitorul apropiat, dispozitivele electronice se vor sincroniza fara fir si fara probleme cu celelalte dispozitive electronice din lumea reala. De exemplu, intr-o buna zi, dispozitivul Bluetooth instantaneu te poate inregistra la un zbor - fara sa astepti, fara sa stai la coada - pe cand in acelasi timp, reteaua Bluetooth a aeroportului iti pune la curent agenda cu ultimile ore de plecare a zborurilor si ofera directii precise zonei de inregistrare a bagajului, portilor de trecere si restaurantului dorit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri