"Ma astept ca pana saptamana viitoare sa fi incheiat tranzactia cu Deutsche Telekom", a declarat, pentru Reuters, sub anonimat, oficialul grec.

Grecia negociaza vanzarea a parte din detinerea sa de la OTE catre cel mai mare operator european de telefonie, in efortul de a creste competitivitatea companiei grecesti si a o ajuta sa isi extinda afacerile in Balcani. Statul elen detine in prezent 28% din actiunile grupului de telefonie.

"Purtam negocieri dure pentru vanzarea unei parti din actiunile OTE - un pachet de 3%, in conditiile in care guvernul tinteste obtinerea unui pret mai mare de 26 euro/actiune", a precizat oficialul grec.

Citeste si:

OTE, cu sediul la Atena, este principalul operator de telecomunicatii din Grecia si are o serie de investitii in regiunea sud-est europeana.

In Romania, OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote, la care detine 90% din actiuni, si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca, la care detine 54% din capital.