"Ma astept ca pana saptamana viitoare sa fi incheiat tranzactia cu Deutsche Telekom", a declarat, pentru Reuters, sub anonimat, oficialul grec.

Grecia negociaza vanzarea a parte din detinerea sa de la OTE catre cel mai mare operator european de telefonie, in efortul de a creste competitivitatea companiei grecesti si a o ajuta sa isi extinda afacerile in Balcani. Statul elen detine in prezent 28% din actiunile grupului de telefonie.

"Purtam negocieri dure pentru vanzarea unei parti din actiunile OTE - un pachet de 3%, in conditiile in care guvernul tinteste obtinerea unui pret mai mare de 26 euro/actiune", a precizat oficialul grec.

OTE, cu sediul la Atena, este principalul operator de telecomunicatii din Grecia si are o serie de investitii in regiunea sud-est europeana.

Grecii intentioneaza sa vanda actiunile detinute in cadrul companiei de telecomunicatii OTE catre Deutsche Telekom, unul dintre cei mai mari operatori europeni de telefonie mobila, in incercarea de a spori competitivitatea companiei grecesti insa s-au arata destul de refractari in renuntarea la controlul asupra operatorului.

Citeste si:

"Daca afacerea este semnata, presedintele si directorul executiv ai companiei trebuie sa fie aprobati si de noi", a declarat ministrul de comunicatii al grecilor, Kostis Hatzidakis, citat de publicatia Apogevmatini.

"Nu avem niciun motiv sa intarziem negocierile, dar nici sa ajungem la un consesn daca nu suntem convinsi de continutul intelegerii. Se poarta discutii intr-un climat pozitiv, dar uneori raul sta in detalii", a mai spus ministrul.

Ziarele grecesti scriau saptamana trecuta ca Deutsche Telekom a convenit sa cumpere 3% din actiunile guvernului si inca 2% din piata si isi adjudeca dreptul sa numeasca CEO-ul companiei.

In Romania, OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote, la care detine 90% din actiuni, si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca, la care detine 54% din capital.