Profitul net al concernului finlandez Nokia a crescut cu 25% in primul trimestru al acestui an, pana la 1,222 miliarde euro, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, arata raportul financiar interimar al celui mai mare producator de telefoane mobile din lume.
Nokia a inregistrat un profit net de 1,22 miliarde euro in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 25% raportat la cuantumul de 979 milioane euro ce a reprezentat profitul net al producatorului de telefoane mobile din aceeasi perioada de anul trecut.

Vanzarile nete ale Nokia au crescut anual cu 28%, pana la 12,66 miliarde euro, fata de 9,85 miliarde euro, cifra aferenta vanzarilor inregistrate de grupul finlandez in primul trimestru din 2007.

Castigurile pe actiune ale Nokia au fost de 0,32 euro in primele trei luni ale lui 2008, in crestere cu 28% fata de 0,25 euro cat au fost castigurile pe actiune din primul trimestru din 2007.

"Nokia a avut o profitabilitate solida in primul trimestru, in conditiile in care atat profitul operational, cat si castigurile pe actiune au crescut semnificativ de la un an la altul", a observat directorul general al producatorului de telefoane mobile, Olli-Pekka Kallasvuo.

Profitul operational al Nokia a crescut cu 20% in primul trimestru din 2008, pana la 1,53 miliarde euro, reprezentand o marja operationala de 12,9%. In primul trimestru din 2007, Nokia a avut un profit operational de 1,27 miliarde euro, raportat la o marja operationala de 12,9%.

"Piata de echipamente s-a dezvoltat in conformitate cu asteptarile, cea mai accentuata cerere fiind inregistrata pe pietele emergente, unde avem o pozitie foarte solida", a precizat seful Nokia si a adaugat ca portofoliul companiei, intr-un proces continuu de reinnoire, este reflectat de cota de piata a Nokia. "Ţintim o crestere a cotei noastre de piata in al doilea trimestru", a mai spus Olli-Pekka Kallasvuo.

Profitul operational al Nokia obtinut din vanzarea de echipamente si servicii a crescut cu 50% in primul trimestru din 2008, pana la 1,9 miliarde euro, comparativ cu suma de 1,3 miliarde euro din trimestrul intai al anului trecut.

Nokia avea, in 31 martie 2008, un total de 116.378 de angajati si un numar total de 3,797 miliarde de actiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri