IBM a anuntat rezultate peste asteptarile pietei in primul trimestru din 2008, sporindu-si perspectivele pe tot anul si anuntand castiguri robuste pe fondul incetinirii ritmului de crestere al economiei din SUA, informeaza Reuters.

Profitul net al IBM a crescut cu 26% la 2,32 miliarde dolari, sau 1,65 dolari pe actiune, de la 1,84 miliarde dolari, sau 1,21 dolari pe actiune acum un an. Venitul companiei a crescut cu 11% la 24,5 miliarde dolari, de la 22 miliarde dolari.

Rezultatele au depasit estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 1,45 dolari pe actiune, si un venit de 23,7 miliarde dolari.IBM si-a sporit estimarile privind castigurile pe tot anul la 8,50 dolari pe actiune, de la 8,25 dolari pe actiune in februarie.

"Suntem multumiti de rezultatele din acest an", a declarat directorul executiv Samuel Palmisano.
Marja de profit a companiei a crescut la 41,5% de la 40,2% acum un an.

Venitul la divizia de servicii globale tehnologice, ce include administrarea infrastructurilor tehnologice, a crescut cu 17,2% la 9,68 miliarde dolari. Divizia de software, cea mai profitabila afacere a companiei IBM, a inregistrat un venit de 4,85 miliarde dolari, in crestere cu 14%.

Vanzarile la divizia de sisteme si tehnologie, ce includ servere, calculatoare si medii de stocare pentru companii, au scazut cu 6,7% la 4,22 miliarde dolari.

IBM a declarat in februarie ca sporirea contractelor de un an sau mai putin in sectorul de servicii a dat rezultate.

Compania a declarat ca aceste beneficii au oferit mai multa incredere in divizia din SUA, chiar daca alte companii tehnologice estimau o reducere a cheltuielilor pe fondul ingrijorarilor privind economia SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si