Romtelecom, fostul monopol din piata de telefonie fixa, are ca prioritati pentru anul acesta, dezvoltarea serviciilor de date si de televiziune, dar si pe consolidarea companiei pe segmentul de telefonie fixa, care a manifestat o tendinta de scadere in ultimii doi ani, determinand, in 2007, scaderea cu 2,6% a veniturilor companiei.
Compania intentioneaza sa creasca vitezele de transfer pentru serviciile de date, segment pe care retele de cartier reprezinta un competitor puternic. Romtelecom va atinge foarte curand pragul de 500.000 de clienti la serviciile de acces la Internet de banda larga, a declarat directorul juridic si de relatii externe al companiei, Catalin Dima (foto).

Pambuccian: Batalia intre operatori se va da la baioneta pe cota de piata


Daca pana mai de curand s-a vorbit foarte mult despre evolutia inregistrata de operatorii de telefonie mobila, Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor apreciaza ca urmatoarea decada va fi a comunicatiilor fixe, unde se vor inregistra cele mai mari dezvoltari.

Acesta a adaugat ca pe piata de telefonie mobila din Romania, care a depasit o rata de penetratie de 100% la inceputul anului 2008, batalia intre operatori “se va da la baioneta pe cota de piata”.

Pambuccian apreciaza ca operatorii trebuie sa gaseasca o modalitate de a muta publicitatea in sfera telefoniei, astfel incat utilizatorului sa ii fie furnizat continut gratuit, iar operatorul sa obtina venituri pe acest canal.

Felix Enescu, consultant al companiei Gartner, a aratat ca, in prezent, pe piata de telefonie mobila, care este mai puternica decat cea de telefonie fixa, cea mai mare parte din venituri vin din serficiile de voce, SMS si din descarcarea tonurilor de apel.

Acesta apreciaza, insa, ca, pana in 2012, marii operatori vor obtine aproximativ 15% din venituri din alte surse decat cele traditionale, de exemplu, din publicitate sau din serviciile de IPTV. Potrivit Gartner, pana in 2010, veniturile obtinute de operatorii de telefonie mobila din serviciile IPTV vor reprezenta mai putin de 29%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri