eBay ia in considerare vanzarea diviziei de telefonie Skype, in cazul in care aceasta nu va putea fi integrata altor unitati ale companiei, conform unor surse oficiale din cadrul eBay, citata de Los Angeles Times.

eBay va revizui activitatea intreprinsa de Skype in acest an, iar daca John Donahoe, directorul executiv al companiei de telefonie, nu va imbunatati serviciile online sustinute prin sistemul de plata PayPal, aceasta unitate va fi vanduta, in final, dupa cum declara Jose Mallabo, purtator de cuvant, eBay.

Skype a fost achizitionat de catre compania eBay in 2005, contravalorii de 2,6 miliarde de dolari (1,62 miliarde euro), cu intentia de a fi utilizata pentru a facilita vanzarile si achizitiile de bunuri facute in mediul online.

Totodata, compania sustine ca serviciile de telefonie atribuite diviziei Skype nu au atins rezultatele asteptate, pe parcursul anului trecut.

In plus, in luna octombrie a anului trecut, eBay a platit o datorie a companiei Skype, in valoare de 1,39 de miliarde de dolari (871 milioane euro), potrivit LA Times.

De asemenea, eBay a scazut cu 3,5% sau 1,11 dolari pe actiune, pana la 31,01 dolari, dupa ce compania a raportat o crestere lenta a afacerii.

Actiunile eBay au scazut cu 20% de cand achizitia Skype a fost anuntata.

Skype are, in prezent, 309 milioane de utilizatori inregistrati, mai mult decat intreaga unitate eBay. Josh Silverman, care a condus divizia Shopping.com, a fost numit de eBay in functia de conducere a diviziei Skype in februarie, anul acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri