CC a autorizat preluarea Proton Tehnologies de catre Vodafone

Consiliul Concurentei (CC) a autorizat concentrarea economica realizata prin preluarea Proton Tehnologies de catre Vodafone Romania.

"Consiliul Concurentei a constatat ca efectele acestei concentrari economice asupra mediului concurential nu sunt semnificative si acesta operatiune nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe pietele relevante identificate. In consecinta, Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune euro", se arata in comunicatul citat de NewsIn.

Potrivit Legii concurentei, Consiliului Concurentei trebuie notificat pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune, care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Vodafone Romania este detinuta de grupul Vodafone Group, grup international de comunicatii mobile.
Proton Tehnologies este activa in sectorul distributiei de produse si servicii de telecomunicatii din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cum alegi cel mai bun laptop pentru business în 2020?
Setari Cookie-uri