Compania de software si servicii pentru telecomunicatii Enea a cumparat integral firma romaneasca IP Devel, pentru 3,2 milioane euro, ceea ce ii va consolida oferta de servicii si posibilitatile de extindere in Europa.
De asemenea, firma italiana va plati o suma suplimentara dupa o perioada de patru ani, in functie de performantele financiare ale companiei romanesti. Compania italiana este listata la bursa OMX Nordic Exchange din Stockholm.

"Ne potrivim perfect. Avand in vedere baza puternica de clienti a IP Devel, vom consolida oferta de servicii a Enea in Europa", a declarat Bogdan Putinica (foto), fondator al IP Devel. Acesta va ramane directorul companiei.

Tranzactia s-ar putea finaliza pana la finele lunii mai.

IP Devel este controlata de compania furnizoare de servicii de resurse umane Adecco, care detine 76% din actiuni, in timp ce fondatorii si directorul executiv detin 24%.

Compania romaneasca de software este specializata in furnizarea de sisteme de dezvoltare integrate si servicii de testare avansate si are circa 120 de angajati. Compania este profitabila si a inregistrat un avans rapid din 2000.

Vanzarile nete ale IP Devel au fost cifrate anul trecut la 4 milioane de euro. Enea este unul dintre cei mai importanti clienti si parteneri ai IP Devel, incepand cu 2006.

"IP Devel este o companie bine condusa si profitabila, cu o crestere buna si clienti importanti. Cunoastem in amanunt P Devel si experienta companiei in tehnologia sistemelor integrate si suntem foarte incantati de aceasta achizitie. Odata cu achiztia IP Devel, vom spori oferta de servicii profesionale ale Enea in Europa si asiguram totodata capacitatea viitoare de dezvoltare a Enea intr-un mediu cu costuri scazute", a declarat Johan Wal, directorul general si presedintele Enea.

Printre alte companii ce au facut de curand achizitii in Romania se numara Adobe Systems (din Mountain View, California), ce a cumparat InterAKT, o firma de software ce dezvolta produsele de baza ale Adobe, Adecco Group (din Glattbrugg, Elvetia), ce a cumparat IP Devel, si Wind River Systems (din Alameda, California), ce a achizitionat SC Comsys SRL.

Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 a sporit interesul investitorilor in industria de software a tarii, achizitiile din ultimele 18 luni sporind atractivitatea Romaniei ca centru regional de dezvoltare a industriei informationale in Europa de Est.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri