SOFTWIN este prima companie romānească care a semnat un contract cu compania americană Akamai pentru găzduirea serverelor de actualizare a gamei de produse BitDefender şi a bazei de semnături de viruşi.

Scopul parteneriatului este de a īmbunătăţi procesele de actualizare de care beneficiază gratuit cei 41 de milioane de utilizatori ai BitDefender, pe parcursul īntregii perioade de licenţiere a produselor.

Akamai este leaderul mondial īn furnizarea de soluţii pentru optimizarea conţinutului şi a proceselor online, gestionānd īn prezent peste 15% din traficul pe Internet.

Serviciile de găzduire sunt furnizate folosind o infrastructură complexă, formată din peste 14.000 de servere, localizate īn 65 de ţări din īntreaga lume. Acest lucru īnseamnă că, indiferent de localizarea geografică, utilizatorii BitDefender īşi pot actualiza produsele cu succes şi cu o rata de transfer foarte ridicată. Prin parteneriatul cu Akamai, SOFTWIN se alatură unor companii de renume, cum sunt IBM, Reuters, Apple, Yahoo sau Lycos, care folosesc aceleaşi servicii.

“Decizia noastră a fost motivată de creşterea continuă a numărului de utilizatori BitDefender, precum şi de localizarea lor īn toate regiunile globului. Infrastructura Akamai ne dă posibilitatea să īmbunătăţim pe termen lung disponibilitatea, stabilitatea şi calitatea produselor şi serviciilor, oferind un răspuns rapid celor cele peste 500 de cereri de actualizare īnregistrate īn fiecare secundă”a declarat Razvan Diţă, BitDefender Chief Information Officer.

Conform laboratoarelor de testare din Vest, BitDefender este antivirusul cu cea mai bună viteză de reacţie din lume, la apariţia unei noi ameninţări informatice.

Specialiştii departamentului de analiză viruşi din SOFTWIN au identificat pānă īn prezent peste 176.000 de semnături de viruşi. Luānd īn calcul ultimele 3 luni, īn jur de 450 de noi semnături de viruşi au fost adăugate zilnic īn baza de date, īn timp ce actualizarea automată pentru utilizatori are loc la fiecare 3 ore.