"Intel isi respecta si isi continua angajamentul de a oferi utilizatorilor valoare si o experienta de computing unica, astfel incat decizia de reducere a preturilor pentru o larga serie de procesoare a aparut firesc, in aceasta linie, in care se inscrie si Romania", a declarat, pentru Wall-Street, Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager, Romania si Bulgaria.

Purtatorul de cuvant al companiei, Patrick Ward, a spus ca cele mai multe dintre procesoarele care vor fi ieftinite au la baza tehnologia pe 65 de nanometri, pe care Intel inceaca sa o depaseasca in favoarea celei pe 45 nm. Este o miscara similara cu cea pe care o fac dealerii de masini, care ieftinesc preturile pentru modelele vechi ca sa faca loc pentru modele noi.

"Trecerea rapida catre tehnologia revolutionara Intel de productie pe 45 de nanometri demonstreaza dinamica pietei, solicitarile pentru aceste procesoare inregistrand o crestere extraordinara", a mai spus Irinel Burloiu, adaugand ca procesoarele pe 45 nm, datorita carcateristicilor lor, vor permite Intel sa continue sa aduca pe piata procesoare tot mai rapide, mai eficiente energetic si tot mai prietenoase fata de mediul inconjurator.

Procesul de fabricatie pentru procesoarele de 45 nm perminte companiei Intel sa aiba un cost mai redus decat rivalii de la AMD, care au declarat saptamana trecuta ca vor livra procesoare de 45 nm abia la toamna. Pentru a-si mentine marjele de profit, compania AMD a fost obligata sa reduca costurile de productie, dar sa mentina cat mai ridicate preturile de vanzare, astfel incat sa finanteze viitorele proiecte de finantare si de productie.

Citeste si:

“Aceasta miscare tine, intr-adevar, sub presiune AMD”, apreciaza analistul Dan Olds, de la compania Gabriel Consulting Group Inc. Se asigura ca au un pret corespunzator si/sau o propunere de mare performanta in oricare dintre segmentele cu care concureaza AMD”, mai spune Olds.

Potrivit datelor publicate de Intel, compania a ieftinit preturile pentru procesoarele Q6700 core 2 Quad cu 50%, de la 530 dolari la 266 dolari, pentru Intel Xeon X3230 de la 530 dolari la 266 dolari.

De asemenea, procesoarele Core 2 Duo E6850 s-au ieftinit de la 266 dolari la 183 dolari, reprezentand o scadere de 31% a preturilor, in timp ce pretul pentru Intel Celeron 430 au scazut cu 23%, pana la 34 dolari.