Yahoo Inc a afisat un profit trimestrial peste asteptari, insa nu a reusit sa inregistreze rezultate exceptionale care sa oblige Microsoft Corp sa majoreze oferta de preluare, asa cum sperau actionarii.
Sustinut de un castig nemonetar de 401 milioane dolari dintr-o participatie in cadrul companiei chineze Alibaba.com Ltd, profitul net al Yahoo a avansat in primul trimestru la 542,2 milioane dolari, echivalent cu 37 centi/actiune, fata de 142,4 milioane dolari sau 10 centi/actiune in aceeasi perioada a anului trecut, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Excluzand termenii unici si costurile de compensare, compania de internet a afisat un profit net de 150 milioane dolari, sau 11 centi/actiune. Pe aceasta baza, analistii Wall Street estimau in medie un profit de 9 centi/actiune.

Veniturile din primul trimestru au urcat cu 9%, la 1,82 miliarde dolari si analistii estimau un venit de 1,32 miliarde dolari.

Directorul executiv Microsoft, Steve Ballmer, a anuntat inainte de publicarea raportului ca nici un anunt facut de Yahoo in legatura cu acest trimestru nu va schimba hotararea companiei. Apoi, surse apropiate grupului Microsoft au spus ca nu au niciun motiv pentru a reevalua oferta, in valoare de 43 miliarde dolari.

"Doresc companiei Yahoo succes la afisarea rezultatelor, insa acestea nu vor afecta valoarea Yahoo pentru Microsoft", a declarat Ballmer marti in timpul unei vizite in Maroc.

Yahoo a mentinut estimarile de venit pentru acest an, ce fusesera coborate anterior, si cotatia actiunilor a scazut cu jumatate de punct procentual. Actiunile Microsoft s-a apreciat cu un procent similar, pentru ca traderii au redus posibilitatea ca grupul de software sa majoreze oferta in numerar si actiuni, de 31 dolari/actiune.

Yahoo a mentinut previziunile pentru o crestere mai lenta a veniturilor, de 3%-15%, in contextul scaderii cererii de publicitate online in sectoare precum finantele, retailul si turismul.

Microsoft a stabilit ca sambata va fi termenul limita pentru ca Yahoo sa accepte oferta sau sa se confrunte cu o preluare ostila si un pret mai redus.

"Microsoft respira usurata", a declarat un analist din cadrul Cowen & Co., Jim Friedland. Desi rezultatele sunt puternice, date fiind provocarile pe termen lung si scurt, nu exista o schimbare majora a afacerii Yahoo.
"Oferta Microsoft este in continuare cea mai buna", a spus acesta, adaugand ca producatorul de software ar putea face o "majorare modesta" pentru a incheia afacerea.

Mike Binger, manager de fonduri din cadrul Thrivent Financial, ce detine actiuni atat in cadrul Microsoft si Yahoo, considera ca "in acest moment, Microsoft va mentine oferta".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri