Concurand cu Lenovo, Hewlett-Packard, si Dell, Acer s-a extins pe pietele emergente precum China, India, Rusia, America Latina si Orientul Mijlociu.

In ton cu expansiunea agresiva, Acer se asteapta ca livrarile de laptopuri sa creasca cu peste 40% in 2008 fata de 2007, a declarat presedintele companiei, J.T. Wang.

Acer a raportat un profit net de 2,95 miliarde dolari taiwanezi (97 milioane dolari) in primul trimestru din 2008, fata de 5,66 miliarde dolari taiwanezi in 2007, depasind estimarile pietei de 2,51 miliarde dolari taiwanezi.

Profitul operational in primul trimestru din 2008 a crescut la 2,74 miliarde dolari taiwanezi, fata de 1,95 miliarde dolari taiwanezi acum un an.

Acer a anuntat ca planuieste sa vanda PC-uri la pret scazut in 2008, dupa ce rivalii de la Asus s-au bucurat de vanzari robuste la astfel de calculatoare.

Citeste si:

Compania a mai anuntat ca planuieste sa lanseze laptopurile cu noua tehnologie wireless WiMax in perioada iunie-iulie.

Acer doreste de asemenea sa patrunda mai mult pe piata telefoanelor "smartphone", dupa achizitionarea companiei taiwaneze Eten Information Systems contra sumei de 290 milioane dolari.

Acer, ce a achizitionat firma americana de calculatoare Gateway si compania Packard Bell, a detronat Lenovo anul trecut, ocupand a treia pozitie la nivel mondial pe piata de PC-uri.

Compania de cercetare IDC a precizat ca livrarile globale ale Acer au crescut cu 14,6% in primul trimestru, fata de estimarile initiale de 13,2%.

Se asteapta ca piata mondiala de PC-uri sa livreze cu 10,9% mai multe calculatoare in 2008 fata de 2007, potrivit firmei de cercetare Gartner.