Compania taiwaneza Acer, numarul trei in industria de calculatoare, a anuntat miercuri o scadere a profitului net in primul trimestru din 2008, insa a inregistrat o crestere solida la divizia de baza in urma unei expansiuni masive pe pietele emergente, informeaza Reuters.
Concurand cu Lenovo, Hewlett-Packard, si Dell, Acer s-a extins pe pietele emergente precum China, India, Rusia, America Latina si Orientul Mijlociu.

In ton cu expansiunea agresiva, Acer se asteapta ca livrarile de laptopuri sa creasca cu peste 40% in 2008 fata de 2007, a declarat presedintele companiei, J.T. Wang.

Acer a raportat un profit net de 2,95 miliarde dolari taiwanezi (97 milioane dolari) in primul trimestru din 2008, fata de 5,66 miliarde dolari taiwanezi in 2007, depasind estimarile pietei de 2,51 miliarde dolari taiwanezi.

Profitul operational in primul trimestru din 2008 a crescut la 2,74 miliarde dolari taiwanezi, fata de 1,95 miliarde dolari taiwanezi acum un an.

Acer a anuntat ca planuieste sa vanda PC-uri la pret scazut in 2008, dupa ce rivalii de la Asus s-au bucurat de vanzari robuste la astfel de calculatoare.

Compania a mai anuntat ca planuieste sa lanseze laptopurile cu noua tehnologie wireless WiMax in perioada iunie-iulie.

Acer doreste de asemenea sa patrunda mai mult pe piata telefoanelor "smartphone", dupa achizitionarea companiei taiwaneze Eten Information Systems contra sumei de 290 milioane dolari.

Acer, ce a achizitionat firma americana de calculatoare Gateway si compania Packard Bell, a detronat Lenovo anul trecut, ocupand a treia pozitie la nivel mondial pe piata de PC-uri.

Compania de cercetare IDC a precizat ca livrarile globale ale Acer au crescut cu 14,6% in primul trimestru, fata de estimarile initiale de 13,2%.

Se asteapta ca piata mondiala de PC-uri sa livreze cu 10,9% mai multe calculatoare in 2008 fata de 2007, potrivit firmei de cercetare Gartner.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri