Apple a afisat o crestere de 36% a profitului din trimestrul al doilea al anului fiscal, datorita vanzarilor robuste la computerele Macintosh si la playerele iPod, insa marjele de profit scazute si estimarile financiare prudente au dezamagit investitorii.
Directorul financiar Peter Oppenheimer a declarat, citat de Reuters, ca se asteapta ca marja de profit sa fie similara cu cea inregistrata in trimestrul din martie, de 32,9%, fata de 35,1% acum un an.

Apple a precizat ca estimeaza un profit de un dolar pe actiune si un venit de 7,2 miliarde dolari pentru al treilea trimestru fiscal ce se va incheia in iunie, informeaza NewsIn. Analistii chestionati de Reuters se asteaptau la un castig de 1,11 dolari pe actiune si un venit de 7,17 miliarde dolari.

In al doilea trimestru fiscal ce s-a incheiat in martie, profitul net a crescut la 1,05 miliarde dolari, sau 1,16 dolari pe actiune, fata de 770 milioane dolari, sau 87 centi pe actiune acum un an.

Venitul a crescut la 7,51 miliarde dolari, peste estimarile medii ale analistilor chestionati de Reuters, de 6,95 miliarde dolari si 1,07 dolari pe actiune. Vanzarile la produsele de baza Apple au fost peste estimarile analistilor, livrarile de calculatoare Mac crescand cu 51%, la aproximativ 2,3 milioane unitati.

Cresterea vanzarilor la divizia iPod a fost de 1%, la 10,6 milioane unitati, in ciuda unor estimari ce asteptau o scadere usoara.

Apple a vandut 1,7 milioane de telefoane mobile iPhones, Oppenheimer aratandu-se increzator ca firma isi va atinge tinta propusa de zece milioane unitati vandute la sfarsitul anului 2008.

Compania este asteaptata sa lanseze un model iPhone mai rapid in urmatoarele luni, pentru a satisface anumite nemultumiri, in special in Europa.

Conducerea Apple a refuzat sa comenteze cu privire la proiectele viitoare.

Venitul Apple inregistrat in SUA a fost in crestere cu 40%, in timp ce venitul din strainatate a crescut cu 47%.

"In ciuda dificultatilor de pe piata, Apple a reusit sa inregistreze o crestere robusta", a declarat analistul firmei AmericanT echnology Research, Shaw Wu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri