Informatii privind dechiderea unui astfel de centru de cercetare in landul Renania de Nord- Vestfalia au aparut in ultimele zile in intreaga presa europeana si nord-americana.

Localitatea Bochum trece printr-o criza sociala dupa ce liderul mondial al productiei de telefoane mobile, Nokia, a decis sa inchida, la 30 iunie, fabrica din Bochum, ce are 2.300 de angajati, pentru a-si reloca productia in Romania, invocand costurile salariale ridicate din zona.

Acest centru ar trebui sa fie deschis in vara anului curent. RIM estimeaza ca va angaja la inceput 140 de persoane, urmand apoi a suplimenta personalul pana la 500 de angajati, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Centrul necesita o investitie de 45 milioane dolari si se va specializa in dezvoltarea de noi aplicatii pentru telefonul BlackBerry.

Citeste si:

"Acest nou centru de cercetare si dezvoltare va juca un rol foarte important pentru consilidarea pozitiei RIM, de lider al pietei telefoanelor multifunctionale", a declarat fondatorul si directorul executiv al RIM, Mike Lazaridis.

RIM are momentan peste 14 milioane de abonati la telefoanele sale multifuntionale preferate de catre oamenii de afaceri, si intentioneaza sa majoreze numarul abonatilor cu 2,2 milioane in urmatorul trimestru.

Autoritatile regionale din Renanian de nord-Vestfalia s-au declarat safisfacute intr-un comunicat comun de initiativa companiei canadiene, al carei centru va fi amplasat in campusul universitatii din Ruhr, la Bochum.

Fondat in 1984, Research in Motion isi are sediul la Waterloo, in sudul provinciei canadiene Ontario, insa pana in acest moment nu detinea un centru de cercetare in afara spatiului canadian, a confirmat un purtator de cuvant al grupului.