Canon Inc a afisat o scadere de 18% a profitului operational in primul trimestru, afectat de intarirea yenului, iar compania japoneza de aparate de fotografiat si echipamente de birou a coborat previziunile pentru acest an mai aproape de estimarile pietei, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Desi Canon a inregistrat o cerere puternica pentru aparatele digitale, aprecierea yenului a afectat profitabilitatea per ansamblu. Pestre trei sferturi din veniturile companiei vin de peste hotare. Intarirea yenului diminueaza veniturile exportatorilor, atunci cand sunt transformate in moneda japoneza.

Scaderea cerererii de copiatoare in Statele Unite a afectat, de asemenea, profitabilitatea grupului, care rivalizeaza cu Xerox Corp, Ricoh Co Ltd si Konica Minolta Holdings Inc in sectorul de imprimante si copiatoare.

Canon a coborat estimarile pentru profitul operational cu 4%, la 770 miliarde yeni (7,44 miliarde dolari), pentru anul financiar ce se va incheia in decembrie, in urcare fata de profitul de 756,67 miliarde yeni inregistrat anul trecut. Previziunile recente sunt mai apropiate de cele ale analistilor, de 753,57 miliarde yeni, potrivit unui sondaj desfasurat de Reuters in randul a 18 analisti.

"Cred ca impactul asupra cotatiei actiunilor companiei va fi relativ limitat, din moment ce nivelul acestora a scazut deja sub media pietei", a declarat un consultant din cadrul Polestar Investment Management Co, Shigemi Nonaka.

Canon, care produce camere digitale compacte IXY si modele EOS de inalta tehnologie, este cel mai mare producator de camere digitale din lume, urmat de Sony Corp, Olympus Corp si Nikon Corp.
In perioada ianuarie-martie, profitul operational Canon a fost de 170,83 miliarde yeni (1,65 miliarde dolari), in scadere fata de 207,4 miliarde yeni inregistrat cu un an in urma si aproape de estimarile analistilor, de 171,1 miliarde yeni.

Profitul net a scazut cu 18,7% fata de primul trimestru din 2007, la 106,64 miliarde dolari. Vanzarile au scazut cu 3,1%, la 1.007,5 miliarde yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri