Fonomat, cel mai mare dealer Orange, cu peste 167 de magazine, si-a bugetat investitii de 1,6 milioane de euro si vizeaza extinderea retelei pana la 200 de magazine, a declarat Miguel Peralta (foto), Director General Fonomat.
Peralta a spus ca Fonomat a investit, in primele trei luni ale anului, aproximativ 35.000 de euro in campanii de training pentru angajati, iar suma se va ridica la 120.000 de euro pana la finele lui 2008. Operatorul de telefonie Orange organizeaza, de asemenea, campanii de training pentru angajatii Fonomat, a precizat Peralta.

Fonomat a vandut 300.000 de telefoane anul trecut, dintre care 65% au fost marca Nokia, 10% Sony Ericsson, 8% Samsung, 6% Sagem, 6% Motorola si 5% alte marci. Marja de profit pentru un telefon mobil a scazut de la 20%, acum patru ani, pana la 10%, anul trecut.

Cel mai scump telefon nu genereaza un profit mai mare de 6%, a spus Peralta, adaugand ca, in aceste conditii, dealerii mici ar putea sa inchida afacerile. Compania nu exclude achizitiile, a mai spus oficialul Fonomat, dar nici nu face un scop din ele, pentru ca planul de dezvoltare a retelei prevede deschiderea unor puncte noi. Pentru 2009, directorul Fonomat intentioneaza ca dealerul sa aiba puncte in toate centrele comerciale noi.

Robert Luke, reprezentantul GED Private Equity, fondul care a investit 10 milioane de euro pentru achizitia celor patru dealeri din care s-a format Fonomat, a declarat ca, in patru pana la sase ani, fondul va face un exit din business-ul Fonomat, insa a evitat sa dea mai multe detalii, comentatnd ca “daca ne facem treaba bine nu conteaza cine ne cumpara”.

Acesta a mai spus ca fondul va mai realiza investii pe masura ce reteaua Fonomat se va dezvolta. De asemenea, oficialul GED a spus ca vor mai fi anuntate cateva achizitii anul acesta, intrucat fondul analizeaza cateva oportunitati.

Florin Popa, director de vanzari si distributie Orange, a declarat ca operatorul de telefonie mobila urmareste un echilibru intre reteaua de distributie proprie si retele partenerilor. Oficialul a declarat ca Orange va continua si anul acesta sa isi dezvolte reteaua proprie de distributie.

“Probabil ca vom deschide anul acesta, ca si anul trecut, 25 de magazine Orange, in functie de evolutia pietei”, a spus Popa.

Dealerul, detinut de GED Private Equity, si-a stabilit o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro si isi propuna sa atinga 450.000 de clienti pana la sfarsitul anului, potrivit oficialilor.

Pe acest segment de piata mai activeaza in Romania Germanos, care a ajuns la 200 de magazine la inceputul anului, Say, reteaua de magazine detinuta de MCM Communications, EuroGSM, dar si alti jucatori loclai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri