Noua tehnologie este vazuta de multi oameni din domeniu ca un punct cheie in strategia pe termen lung de dezvoltare a companiei.

Live Mesh este creat special pentru a estompa conexiunile intre programele de software care sunt active si stocarea datelor pe desktop-ul unui computer.

Acest serviciu ii va clasa pe cei de la Microsoft deasupra companiilor Amazon, Google sau Salesforce.com, care ofera deja diferite varietati de programe software consumatorilor.

Compania a fost foarte des criticata din cauza faptului ca nu se straduia indeajuns de mult in spatiul online, desi avansul tehnologic ii permitea acest lucru, relateaza BBC.

Serviciul Live Mesh va fi disponibil, initial, pentru pachetele Windows XP si Vista, insa va fi introdus si altor platforme.

“Echipamentele Web reprezinta modul in care interactionam in aceasta lume conectata la Internet” si folosim o varietate de astfel de aplicatii, indiferent ca sunt calculatoare traditionale, laptop-uri, telefoane, aparate foto digitale, console de jocuri sau iPod-uri si alte playere, a declarat Amit Mital, managerul general al Live Mesh.

Citeste si:

Microsoft creeaza, astfel, o retea online, care permite conectarea mai multor echipamente in acelasi timp, de la calculator la telefon, de exemplu.

Serviciul permite accesarea documentelelor si a dosarelor, a muzicii si a fotografiilor, intr-un sincron perfect in mediul online.

Totodata, Live Mesh este creat pentru a facilita transmiterea de continut media online intre diferiti utilizatori ai programului.

“Acest nou program software permite calculatoarelor si altor echipamente sa devina active”, a sustinut Mital.

Dorinta celor de la Microsoft este de a uni cele mai importante programe produse de companie, cum sunt Windows, Windows Live si Windows Mobile, conform spuselor lui Ray Ozzie, director de creatie Microsoft.

Utilizatorii vor avea la dispozitie o memorie de 5GB pentru a stoca informatiile transmise cu ajutorul noii platforme.