LG a vandut in primul trimestru din acest an mai mult decat cel mai apropiat rival al sau, clasandu-se pe locul cinci pe piata globala de handset-uri, cu 24,4 milioane de telefoane vandute in T1, fata de 22,3 milioane de unitati, cat a vandut Sony Ericsson, conform The Guardian.
Producatorul coreean de telefonie mobila LG se afla in discutii cu Prada pentru crearea altei versiuni a popularului model realizat pentru casa de moda italiana anul trecut, care s-a vandut, in toata lumea, in 800.000 de exemplare.

Acesta spera ca noul model de telefon mobil, numit Secret, sa aiba acelasi succes pe care l-a inregistrat compania impreuna cu Chocolate si Shine.

Impreuna, cele doua produse marca LG s-au vandut, de cand s-au lansat pe piata (Chocolate in mai 2006, iar Shine in februarie 2007), in 25 de milioane de exemplare in toata lumea, ajutand compania sa ocupe un loc important in aceasta industrie, la doar cativa ani de la lansarea pe piata.

Producatorul de telefoane spera sa vanda 100 de milioane de unitati mobile in acest an.

“Consider ca ne aflam intr-o pozitie buna pe piata si ca avem sansa de a ocupa un loc si mai bun”, a declarat Chang Ma, vicepresedinte de strategie de marketing LG.

In plus, Motorola, care se afla pe cea de-a treia pozitie in industria de telefonie mobila, a vandut in primul trimestru din 2008 doar 27,4 milioane de mobile, comparativ cu 45,4 milioane, cat a inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Modelul LG, Secret, va fi scos pe piata incepand cu luna urmatoare si va beneficia de o camera cu o rezolutie de 5 megapixeli si tehnologie 3G sau HSDPA, arata The Guardian.

In 2007 Compania LG Electronics Mobile Communications a inregistrat un volum al vanzarilor de 9.8 milioane de unitati pe pietele europene, obtinand un profit de 1.86 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 36 procente fata de 2006.

Se estimeaza ca piata europeana 3G UMTS (WCDMA) va reprezenta 64 procente din valoarea piatei europene de telefoane mobile in 2008, cu pana la 34 procente mai mult comparativ cu 2007.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri