Controversatul joc video Grand Theft Auto 4, produs de studioul Rockstar, a fost lansat la nivel mondial, iar analistii estimeaza ca va avea vanzari record, potrivit CNN.
Retaileri ca GameStop Corp si Best Buy au luat comenzi in avans cu cateva saptamani inainte de lansarea jocului si multe magazine au deschis inca de la miezul noptii ca sa multumeasca fanii nerabdatori sa joace prima runda.

Analistii estimeaza ca titlul va genera vanzari de 400 de milioane de dolari (250 mil. euro) in prima saptamana de la lansare, depasindu-le pe cele inregistrate de Halo 3. Asteptarile sunt atat de mari pentru ca noua versiune a GTA poate fi jucata atat pe consola Xbox 360 de la Microsoft, cat si pe Playstation 3, produsa de Sony.

“Probabil ca va fi unul dintre cele mai bine vandute produse din 2008”, apreciaza purtatorul de cuvant al GameStop, completand ca jocul se va afla probabil si pe lista primelor trei titluri care au inregistrat cele mai bune vanzari vreodata.

Jocul Grand Theft Auto 4 poate fi poate fi jucat doar de cei care au trecut de varsta de 17 ani, pentru ca prezinta scene sangeroase, violente, nuditate partiala, limbaj inadecvat, uz de droguri si de alcool.

Jocul avea data de lansare programata pentru luna octombrie a anului trecut, dar a fost amanata din cauza unor probleme tehnice, potrivit Reuters.

“Cred ca a fost o decizie inteleapta sa amane lansarea, pentru ca a permis fanilor sa isi imbunatateasca sistemele, astfel ca acum sunt sanse mai mari ca oamenii sa cumpere acest joc”, considera Chris Arsada , general manager pentru GameStop.

Actiunile publiser-ului Take Tow Interactive, proprietarul diviziei Rockstar Games, s-au apreciat cu un procent luni, ca urmare a reactiilor pozitive din piata. Aceasta apreciere ar putea ajuta compania in negocierile cu rivalul Electronic Arts, care a inaintat o oferta de preluare in valoare de doua miliarde de dolari.

Strauss Zelnick, CEO-ul Take Two Interactive a respins oferta celor de Electronic Arts, considerand ca pretul oferit pe actiune subevalueaza compania pe care o conduce si a insistat sa amane orice negociere pana la lansarea GTA 4.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri