Consilierii grupului Deutsche Telekom AG si ai guvernului grec s-au intrunit ieri pentru a ajunge la un acord in legatura cu vanzarea unei participatii guvernamentale din cadrul OTE, compania de telecomunicatii cu cele mai mari vanzari din Europa, au anuntat oficialii, citati de Reuters.

Grecia si Deutsche Telekom se aflau in negocieri de luna trecuta, incercand sa ajunga la un acord prin care cele doua grupuri vor acoperi pietele de telecomunicatii din Balcani, atat prin servicii de telefonie fixa cat si prin servicii de telefonie mobila, informeaza NewsIn.

Cele doua parti au ca limita data de 7 mai pentru a ajunge la o intelegere.

"Daca se va ajunge la un acord, oficialii Deutsche Telekom se vor intruni cu ministrii de telecomunicatii si de finante pentru a incerca sa finalizeze afacerea. Daca nu, discutiile vor continua pana la termenul de 7 mai", a declarat un oficial guvernamental care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Deutshe Telekom a decis sa cumpere o participatie de 20% din cadrul OTE de la firma MIG si se afla in discutii cu guvernul, care detine 28%, pentru cumpararea unui pachet de 3 % de la stat si pentru a asigura controlul managerial.

Acest acord vine intr-o perioada de consolidare in sectorul de telecomunicatii din Europa, in care grupurile mai mari cauta sa asigure cresterea in pietele mai mature din Europa. OTE este prezenta in Bulgaria, Serbia, Romania si Albania.

Pana in prezent, cele doua companii au convenit ca presedintele OTE va fi ales de guvernul grec, in timp ce directorul executiv va fi ales de Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom a convenit deja sa cumpere 20% din OTE de la MIG, la un pret de 26 euro/actiune, sau 2,5 miliarde euro. Pentru a-si majora participatia la peste 20%, Deutsche Telekom are nevoie de aprobarea guvernului, potrivit unei legi recent introduse in Grecia. Deutsche Telekom si-a rezervat dreptul de a renunta la cumpararea pachetului de 20% de la MIG, daca nu va ajunge la un acord cu guvernul grec.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
2014 - Deutsche Telekom intra in Romania prin Romtelecom si COSMOTE
Setari Cookie-uri