Compania DivX a lansat o noua versiune a uneltelor sale video digitale, despre care sustine ca sunt mai bune decat cele ale rivalilor sai Apple sau Microsoft.
Noua tehnologie, a sasea lansare completa din partea micii companii din San Diego, este menita sa creasca rolul DivX pe piata electronicelor consum si este creata pentru a stoca continut video high-definition.
Uneltele vor inter-opera cu milioane de DVD playere si alte dispozitive certificate DivX. Noua tehnologie video are o performanta mai mare, o calitate video mai buna si o mai larga interoperabilitate decat orice alta tehnologie video de pe piata.

DivX a evoluat in ultimii cativa ani de la o tehnologie larg utilizata de persoane pentru a reda filme online, la o tehnologie care este luata in serios de industria de produse electronice.

Desi neavand bugetul de marketing al Apple sau Microsoft, compania a creat un format de inalta calitate, care cel putin in cateva teste online, tine pasul cu mai marii sai rivali. Anumit continut, in special de la studiourile independente, este lansat acum in acest format.

Alaturi de meniul suport, DivX 6.0 permite o subtitrare in multiple limbi si adaugarea de track-uri audio extra, subliniind similaritatea cu caracteristicile DVD. De asemenea, permite o conversie rapida din alte formate in DivX.

Incertitudinea in ce priveste formatele video high-definition a adus in afacere cateva companii fara traditie media.

O versiune a Microsoft Windows Media 9 a fost acceptata ca si standard pentru urmatoarea generatie de playere DVD.

Nero, o companie cunoscuta in principal pentru software de inregistrare CD si DVD, incearca din greu sa se reinventeze ca si o companie video codec. La fel ca si DivX, aceasta comercializeaza Nero Digital, o versiune a tehnologiei standard MPEG AVC cu cateva adaugari proprietate, ca un potential format pentru distributie comerciala si incearca sa obtina sprijin din partea producatorilor hardware.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri