In perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, romanii au cumparat online, cu cardul, produse si servicii in valoare de 3,8 milioane euro, in crestere cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Gecad ePayment.

Media unei tranzactii online a crescut de la 87 euro, in primul trimestru din 2008, la 98 euro, in luna aprilie.

Principalele produse si servicii comercializate in aceasta perioada au fost cele din industria telecom, produse IT&C, carti, jucarii si bilete la spectacole. Pachetele turistice si biletele de avion au revendicat, de asemenea, o pondere importanta, acestea fiind insa achizitionate in lunile anterioare pentru perioada ce include Pastele si 1 mai.

„Produsele si serviciile din turism, telecom si IT aduc cea mai mare parte a veniturilor in general, indiferent de momentul anului. Pana in acest moment, au prins cel mai bine la utilizatorul roman de internet. Spre deosebire de anul trecut insa, de data aceasta cumparaturile online de Paste au inclus si alte tipuri de produse, respectiv, carti si jucarii, produse pretabile pentru cadouri”, afirma Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.

Sarbatorile de Paste au adus, de asemenea, noi recorduri si in ceea ce priveste numarul tranzactiilor. Potrivit statisticilor din sistemul ePayment, cele mai multe cumparaturi s-au efectuat in perioada 15-17 aprilie si 21-25 aprilie, cand numarul mediu de tranzactii zilnice a ajuns la 1700, depasind uneori si 2000 de comenzi, spre deosebire de luna martie cand numarul mediu de comenzi zilnice a fost de 1100-1200.

„Pentru urmatoarea perioada, avand in vedere ca incepe sezonul de vara si o serie lunga de concerte, ne asteptam sa creasca semnificativ vanzarile de pachete turistice si bilete la spectacole”, concluzioneaza Carmen Sebe.

GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare – ePayment, Avangate si ARMS. ePayment este dedicata exclusiv pietei interne, tuturor persoanelor juridice care au o afacere comerciala online; Avangate si myAvangate se adreseaza atat pietei interne cat si celei internationale de distributie electronica de software.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri