Matsushita Electric Industrial Co. Ltd., proprietarul marcii Panasonic, a inregistrat o crestere de 13% a profitului operational in anul fiscal martie 2007 - martie 2008, ajungand la 519,5 miliarde yeni (4,98 miliarde dolari), fata de 459,5 miliarde yeni in anul fiscal anterior

Vanzarile consolidate ale grupului pentru aceasta perioada, in valoare de 9.068,9 miliarde yeni, s-au mentinut insa la acelasi nivel.

Astfel, in perioada martie 2007- 2008, industria de electronice a trebuit sa faca fata schimbarilor mediului economic, deoarece tendinta economiei globale cu cea mai mare influenta se regaseste in cresterea continua a pretului petrolului si a materialelor din mase plastice, coroborata cu declinul preturilor finale pentru electronice, acestea fiind influentate de intensificarea competitiei la nivel global, in special pentru produsele digitale.

De asemenea, Matsushita anunta, rascumpararea a doi la suta din propriile actiuni. Operatiunea de rascumparare este prevazuta pentru intervalul 30 aprilie 2008 - martie 2009, valoarea estimata a actiunilor rascumparate fiind de aproximativ 100 miliarde yeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Gigantul Facebook estimează că 50% din angajați vor lucra de acasă permanent
Setari Cookie-uri