Potrivit reprezentantilor companiei, in perioada 25 – 28 aprilie 2008, utilizatorii Cosmote au efectuat zeci de milioane de apeluri traficul de voce inregistrand o crestere cu circa 135%, comparativ cu perioada Sarbatorilor Pascale din 2007.

In ceea ce priveste numarul SMS-urilor trimise, acestea au crescut cu 96%, comparativ cu volumul inregistrat in perioada 6-9 aprilie 2007 (perioada sarbatorilor Pascale).

„Cresterea s-a datorat si majorarii bazei de clienti a Cosmote, al carei nivel a depasit la finele anului trecut 3,6 milioane de utilizatori", se arata intr-un cmunicat al companiei.

Citeste si:

Cota de piata a Cosmote este estimata de catre rerezentantii companiei la circa 16% la sfarsitul anului 2007, nivel atins in numai doi ani de la inceperea operatiunilor in Romania, compania fiind astfel operatorul cu cea mai dinamica evolutie de pe piata de telefonie mobila din Romania. „Pentru a asigura calitatea serviciilor, Cosmote Romania continua sa investeasca in marirea capacitatii retelei, iar investitiile desfasurate de la inceperea operatiunilor in Romania se ridica la peste 450 milioane de euro”, mai spun reprezentantii companiei.

Veniturile totale ale Cosmote au crescut in anul 2007 cu peste 255,5% comparativ cu anul precedent, ajungand la 155,6 milioane euro anul trecut fata de 43,8 milioane de euro in 2006. Operatorul de telefonie mobila a avut anul trecut pierderi totale de 118 milioane de euro si de 53,2 milioane de euro numai in ultimul trimestru din 2007, pe fondul investitiilor masive si al deprecierii monedei nationale.
Principalii competitori ai Cosmote pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Vodafone si Zapp.