Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a semnat cu firma germana T-Mobile un acord de furnizare de servicii de Internet clientilor europeni, conform unor surse ale companiei Nokia.

"T-Mobile si Nokia vor putea oferi clientilor sai europeni acces mai rapid si mai usor atat la toate serviciile de internet ale T-Mobile, cat si ale diviziei Ovi de servicii de Internet a companiei Nokia", potrivit Nokia.

Nokia sustine ca firmele vor incerca sa imbunatateasca utilizarea paginilor de Internet de retele sociale de pe telefonul mobil si a adaugat ca serviciile Ovi ale Nokia vor fi disponibile pe o serie larga de telefoane Nokia pentru utilizatorii T-Mobile.

Nokia, care a produs aproape 40% din toate telefoanele mobile vandute in primul trimestru, este primul producator de telefoane celulare care intra solid pe piata de continut.

Milioane de utilizatori au descarcat cantece, videoclipuri, programe si documente de cand Nokia a lansat anul trecut magazinul Nokiamusic si o pagina de Internet de transfer de documente, Mosh.

Producatorul de telefoane mobile a semnat si acorduri de distributie cu firmele Universal si Sony BMG, care permit utilizatorilor sa descarce nelimitat muzica, timp de 12 luni.

Unele firme operatoare de telefonie au fost prudente in ceea ce priveste intrarea producatorului de telefoane mobile pe piata unor servicii furnizate traditional de alti operatori.

Nokia mai semnase anterior contracte pentru servicii de Internet cu Telefonica din Spania, cu divizia de telefonie mobila a France Telecom, Orange, cu TelecomItalia si Vodafone.

"Prin intermediul acestor servicii, cea mai mare parte a populatiei are acces la Internet pe mobil, ceea ce sustine veniturile operatorilor", relateaza persoane oficiale din cadrul companiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si