Grecia vrea o oferta de 29 de euro pe actiune de la grupul german de telefonie Deutsche Telekom pentru participatia de 3% din operatorul national OTE, tranzactia fiind asteptata a se finaliza in urmatoarele doua saptamani, a declarat un oficial guvernamental grec.
Grupul german a acceptat deja sa achizitioneze o participatie de 20% din OTE de la compania Marfin Investments (MIG) pentru 26 de euro/actiune, sau 2,5 miliarde euro.

Guvernul grec, ce detine 28% din OTE, negociaza cu Deutsche Telekom din luna martie.

Deutsche Telekom intentioneaza sa achizitioneze o participatie suplimentara de 2% de pe piata pentru ca ambele parti sa detina participatii egale din compania OTE, cu o valoare de piata de 9,5 miliarde euro.

"Pretul pentru participatia de 3% va fi peste cel oferit MIG, de 26 euro pe actiune, insa nu va depasi nivelul de 29 euro pe actiune", a declarat oficialul grec.

OTE este prezent pe pietele din Romania, Bulgaria, Serbia si Albania.

"Suntem aproape de finalizarea unui acord cu Deutsche Telekom, mai exista insa cateva detalii de rezolvat", a precizat oficialul grec. "Acordul va oferi statului grec dreptul de a vinde o participatie suplimentara la OTE la un pret stabilit", a adaugat acesta.

Grecia si D.Telekom se afla in negocieri intense de anul trecut, incercand sa stabileasca detaliile afacerii, prin care cele doua companii vor acoperi intreaga regiune a Europei de Sud-Est, prin servicii de telefonie fixa si mobila.

"Nu am ajuns inca la un consens in toate aspectele, mai avem unele probleme cu are ne vom confrunta saptamana viitoare, precum dreptul de veto si pretul", a declarat George Alogoskoufis, ministrul grec de finante.

Grecia a cautat de multa vreme un partener strategic pentru OTE, pentru a ajuta compania sa se modernizeze, sa se extinda in Balcani, si sa faca fata accentuarii competitiei. Insa eforturile au fost ingreunate de faptul ca guvernul nu a dorit sa renunte la controlul managerial.

Alogoskoufis a spus ca guvernul grec va alege presedintele OTE si Deutsche Telekom directorul executiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri