Vodafone Romania a lansat serviciul Vodafone Internet pe mobil care ofera acces mai usor si mai rapid la Internet, de pe telefonul mobil, precum si continut imbogatit, a declarat Karsten Wildberger (foto), Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.
Acest produs apropie operatorul de publicitatea pe telefonul mobil, potrivit oficialului companiei, care nu a precizat un termen de la care serviciile operatorului ar putea fi finantate si din reclame.

Wildberger a precizat ca piata din Romania este pregatita pentru astfel de produse, tehnologia este disponibila, astfel ca noul serviciu ar utea aduce o crestere a numarului de clienti. Oficialul Vodafone Romania apreciaza ca produsul raspunde trendului din industria comunicatiilor adaugand ca pe alte piete europene aceasta tehnologie a avut un impact foarte mare.

" Mizam pe o crestere a numarului de clienti fie pe abonamente sau cartele pre-pay”, a adaugat Karsten Wildberger.

Reprezentantul Vodafone a precizat ca piata telecom se orienteaza catre serviciile de date, iar continutul de pe PC migreaza catre telefonul mobil. Din totalul de utilizatori ai serviciilor de internet mobil, 25% acceseaza portalul Vodafone Live, 20% folosesc serviiciile de mesagerie instant si mail de la Yahoo, iar 15% acceseaza motorul de cautare Google.com.

Pentru a accesa acest serviciu este necesar un abonament lunar de 4 euro (fara TVA), care permite o navigare gratuita nelimitata in Vodafon Life! si trafic gratuit pe oricare alte siteuri in limita a 500 MB. Traficul care depaseste cei 500 MB se tarifeaza cu 0,40 euro/MB.O alta modalitate o constituie tarifarea pentru fiecare conectare, in valoare de 0,20 euro (fara TVA). In primele doua luni de la activarea serviciului acesta este gratuit.

Wilderberg a apreciat tarifele de acces la serviciul Vodafone Internet pe mobil ca fiind competitive si comparabile cu cele din alte tari europene.

Portalul lansat de Vodafone Romania include linkuri directe catre peste 40 de siteuri locale si internationale, pe care utilizatorii le pot accesa de pe telefonul mobil, precum si un camp dedicat pentru tastarea adreselor site-urilor web, si permite accesul la motorul de cautare Google.com si la portalul yahoo.com. Serviciul este disponibil pe orice telefon mobil compatibil Vodafon Life! si pe toate modelele care includ in meniu functia de browser Internet in zonele in care operatorul ofera acoperire.

Vodafone Romania, care a ingregistrat 8.807.859 de clienti la 31 decembrie 2007, este o divizie a Vodafone Group Plc., grup international de telecomunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari, pe 5 continente si cu 252,3 milioane de clienti, la care se adauga alte 40 de retele partenere. Principalii competitori ai Vodafone pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Cosmote si Zapp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri