Operatorul de telefonie mobila Orange Romania anuntat, pentru primul trimestru al anului in curs, venituri de 307 milioane de euro, in crestere cu 8,4% fata de perioadasimilara a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare publicate de grupul France Telecom. Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 126,7 de euro.

La 31 martie 2008, Orange Romania avea 10,009,975 de clienti, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Extinderea retelei broadband, repozitionarea ofertelor de date mobile si lansarea unor solutii complete de acces la internet cu o gama completa de laptopuri au determinat cresterea cu 144% a numarului de clienti Orange broadband in primul trimestru al anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Astfel, Orange are acum 1,047,000 de clienti broadband.

“A fost un trimestru bun si suntem multumiti de performantele Orange Romania, care sunt in conformitate cu obiectivele pentru aceasta perioada a anului. In continuare ne vom concentra asupra extinderii retelei broadband si dezvoltarii unor noi servicii convergente care includ telefonie mobila, telefonie fixa si internet pentru a oferi clientilor nostri beneficiile celor mai simple si atractive solutii de comunicare”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Grupul France Telecom a anuntat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2008, al treilea trimestru consecutiv in care veniturile au crescut considerabil. Astfel, la 31 martie 2008 France Telecom a inregistrat venituri de 13,027 miliarde de euro, in majorare cu 3,7% pe baza comparativa fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, marja bruta de profit operational a grupului a crescut cu 4,6% pe baza comparativa fata de primul trimestru al anului 2007, contribuind la ameliorarea ratei acestuia in venituri pana la nivelul de 36,8%.

Rezultatele financiare ale grupului France Telecom confirma obiectivele financiare pentru anul in curs.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si