Cisco Systems a anuntat estimari precaute marti, cu toate ca rezultatele financiare trimestriale au depasit asteptarile odata ce traficul crescut pe Internet a alimentat cererea pentru echipamente de retelistica.

Rezultatele au depasit estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 36 centi pe actiune.

Profitul net a scazut la 29 de centi pe actiune de la 30 de centi pe actiune.

Venitul a crescut cu 10,4%, la 9,8 miliarde dolari, fata de estimarile initiale de 10%.

Cisco a estimat o crestere a venitului de 9%-10% pentru trimestrul al patrulea, fata de estimarile medii ale analistilor, de 9,1%.

Citeste si:

Cu toate astea, directorul financiar Frank Calderoni a afirmat ca grupul va actiona precaut fata de criza economica din SUA ce se intinde in alte parti ale lumii.

Cisco detine aproximativ jumatate din afaceri in SUA, insa vanzarile robuste au fost inregistrate in special pe pietele emergente, ce au sprijinit cresterea economica in anul trecut.

"Este un rezultat solid in raport cu asteptarile si cu mediul macroeconomic actual", a declarat analistul firmei American Technology Research, Mark McKechnie.

O mare slabiciune in raportul trimestrial curent a reprezentat-o scaderea de 3% in randul comenzilor facute de distribuitorii americani de servicii, sau de companiile de telefonie si cablu.