Cisco, numarul unu din SUA pe piata echipamentelor de retea din SUA, a anuntat o crestere a castigurilor inainte de achitarea obligatiilor financiare la 2,3 miliarde dolari, sau 38 centi pe actiune, in trimestrul fiscal incheiat pe 26 aprilie, fata de 2,1 miliarde dolari, sau 34 centi pe actiune in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Reuters, potrivit NewsIn.
Cisco Systems a anuntat estimari precaute marti, cu toate ca rezultatele financiare trimestriale au depasit asteptarile odata ce traficul crescut pe Internet a alimentat cererea pentru echipamente de retelistica.

Rezultatele au depasit estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 36 centi pe actiune.

Profitul net a scazut la 29 de centi pe actiune de la 30 de centi pe actiune.

Venitul a crescut cu 10,4%, la 9,8 miliarde dolari, fata de estimarile initiale de 10%.

Cisco a estimat o crestere a venitului de 9%-10% pentru trimestrul al patrulea, fata de estimarile medii ale analistilor, de 9,1%.

Cu toate astea, directorul financiar Frank Calderoni a afirmat ca grupul va actiona precaut fata de criza economica din SUA ce se intinde in alte parti ale lumii.

Cisco detine aproximativ jumatate din afaceri in SUA, insa vanzarile robuste au fost inregistrate in special pe pietele emergente, ce au sprijinit cresterea economica in anul trecut.

"Este un rezultat solid in raport cu asteptarile si cu mediul macroeconomic actual", a declarat analistul firmei American Technology Research, Mark McKechnie.

O mare slabiciune in raportul trimestrial curent a reprezentat-o scaderea de 3% in randul comenzilor facute de distribuitorii americani de servicii, sau de companiile de telefonie si cablu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri