O agentie a guvernului britanic a informat Comisia Europeana (CE) ca programul Microsoft Office lucreaza greu cu alte programe pentru calculator folosit in scolile britanice, ceea ce dauneaza intereselor elevilor, profesorilor si parintilor, consemneaza Reuters.

Programele informatice trebuie sa intruneasca acelaesi standarde, astfel incât sa fie compatibile, insa reprezentantii agentiei britanice au spus ca Microsoft ofera doar "standardul sau deschis" si nu acorda sustinere suficienta pentru Open Document Format (ODF), despre care reprezentantii agentiei britanice spun ca sporeste posibilitatile de alegere ale utilizatorilor.

Directorul general al British Educational Communications and Technology Agency (BECTA), Stephen Lucey, a afirmat ca pagubele depasesc sfera informaticii, in care singurul efect ar fi ca dauneaza competitiei.

"Astfel de bariere pot dauna si intereselor organizatiilor din domeniul educatiei si pregatirii profesionale, dar si elevilor, profesorilor si parintilor", a declarat seful BECTA, intr-un comunicat.

BECTA a inaintat o plângere in acest sens la Oficiul Britanic pentru Reglementarea Comertului si a trimis o scrisoare Comisiei Europene.

"Exista chestiuni pe care le studiem deja in contextul investigatiei de interoperabilitate pe care am deschis-o in ianuarie 2008", a precizat un purtator de cuvânt al Comisiei Europene, Jonathan Todd.
Un comunicat al Microsoft arata ca firma este "profund angajata" pentru a face programele sale compatibile cu altele.

"Am finantat dezvoltarea unor instrumente care sa sustina interoperabilitatea pachetului Office 2007 si a produselor bazate pe formatul de fisier Open Document Format", se precizeaza intr-un comunicat al Microsoft, citat de Reuters.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, campioana europeana in securitate cibernetica