Grecia si grupul Deutsche Telekom au cazut de acord privind termenii vanzarii participatiei din compania de telefonie OTE catre firma germana, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

"Am cazut de acord privind termenii vanzarii si am aprobat documentul", a declarat George Alogoskoufis, ministrul grec de finante.

Un parteneriat strategic cu Deutsche Telekom ii va permite grupului OTE sa se dezvolte pe pietele competitive de telecomunicatii din Europa, a adaugat acesta.

Grecia si Deutsche Telekom negociaza din luna martie, incercand sa rezolve toate problemele legate de acordul care prevede ca cele doua grupuri sa acopere intregul sud al Europei cu servicii de telefonie fixa si mobila.

Totodata, comisia de privatizari a Greciei s-a reunit pentru a analiza acordul, prin care Deutsche Telekom va prelua o participatie de 3% din OTE, detinuta de guvern, pe langa cele 20% ce le va cumpara de la compania Marfin Investments (MIG).

Grupul german a acceptat deja sa achizitioneze o participatie de 20% din OTE de la compania Marfin Investments (MIG) pentru 26 de euro pe actiune, sau 2,5 miliarde euro (3,87 miliarde dolari).

Pentru a-si majora participatia la peste 20% din OTE, Deutsche Telekom are nevoie de acceptul guvernului elen si a parlamentului.

Guvernul grec beneficiaza de o majoritate destul de fragila, de doar 151 plus un deputat independent din totalul de 300 de alesi.

Deutsche Telekom intentioneaza sa achizitioneze o participatie suplimentara de 2% de pe piata pentru ca ambele parti sa detina participatii egale din compania OTE, cu o valoare de piata de 9,5 miliarde euro, avand in vedere ca guvernul va controla doar 25% din OTE dupa vanzarea participatiei catre grupul german.

OTE este prezent pe pietele din Romania, Bulgaria, Serbia si Albania.

Grecia a cautat de multa vreme un partener strategic pentru OTE, pentru a ajuta compania sa se modernizeze, sa se extinda in Balcani, si sa faca fata accentuarii competitiei. Insa eforturile au fost ingreunate de faptul ca guvernul nu a dorit sa renunte la controlul managerial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2014 - Deutsche Telekom intra in Romania prin Romtelecom si COSMOTE